Foodblog: heerlijk dineren bij Urban Bistro Bar Tout A L'Heur

Onlangs opende Urban Bistro Bar Tout a L'heur zijn deuren aan het Regiment in Etten-Leur. Een prachtige hippe zaak waar je terecht kunt voor lunch, borrel en diner. Wij werden uitgenodigd om de heerlijke gerechten van de dinerkaart te komen proberen. 

Bij binnenkomst worden we ontvangen de vriendelijke gastheer van deze mooie zaak. We kiezen een mooi tafeltje uit en nemen plaats. We hebben al veel goede verhalen gehoord over het eten bij deze mooie bistro bar en zijn dan ook zeer benieuwd naar wat deze avond ons gaat brengen. 


We starten de avond met een goed glas rode wijn: een Pinot Noir uit Zuid-Frankrijk. Deze druiven hebben lekker veel zon gehad en zijn daarom wat minder in de zuren. De wijn is soepel en heeft een zachte volle smaak, heerlijk! 

 Deze combinatie is een ware smaaksensatie!


Terwijl we aan het genieten zijn van de wijn komt het eerste gerecht al onze kant op. De Asian Style oesters. Deze oesters hebben een garnering van sojasaus, oestersaus, sake, mierik koriander en sesam. We krijgen hier een cava bij geserveerd welke perfect past bij de smaak van de oesters. Deze combinatie is een ware smaaksensatie!


Niet veel later krijgen we de bourgondische carpaccio en een salade caprese, beide echte klassiekers. Bij de bourgondische carpaccio heeft het zachte rundvlees zeker de hoofdrol, dit vlees smelt op je tong... Het is afgetopt met zonnebloem-pitjes, knapperige rucola, waterkers en oude kaas. 

elke smaak komt enorm goed tot z'n recht


Mijn tafelgenoot geniet van de salade caprese. De buffel mozzarella is ontzettend zacht van smaak, de basilicum lekker vers en de tomaatjes maken het gerecht helemaal af. Daarnaast zit er een goede pesto doorheen wat zorgt voor een perfecte balans van de verschillende componenten, elke smaak komt enorm goed tot z'n recht!


Vervolgens gaan we verder met de ceviche van zalm gemaakt in tijgermelk. De vis is van top kwaliteit en dat proef je! De toppings van radijs, koriander en rode ui maken dit gerecht af. 


Als klein tussengerecht krijgen we Peje. Een Indisch recept wat smaakt naar een soort kroepoek. Het is lekker krokant en heeft een neutrale smaak ook zitten er pinda's overheen wat zorgt voor een lekkere stevige bite. 


Na even gewacht te hebben wordt er een dampende kop uiensoep naar onze tafel gebracht. De runder bouillon is goed op smaak gebracht en de jong belegen boeren kaas zorgt voor een heerlijke smaakcombinatie. Lekker!


Als bistro serveert Tout A l'heur natuurlijk ook typisch Franse gerechten. Zo krijgen wij als hoofdgerecht de klassieke Coq au vin, ofwel kip met wijn. De kip is ontzettend mals en de kruiden zijn heerlijk.  Als bijgerecht krijgen we champignons, krieltjes, wortels en selderij in rode wijnsaus. 


Alsof we nog niet genoeg hebben gegeten komt ook het volgende hoofdgerecht onze kant op. Een prachtige wild stoof met hert, zwijn en paddestoelen. Het vlees is ontzettend mals, zacht en goed van smaak. Alles in deze wild stoof is perfect in balans en past goed bij dit seizoen. Als bijgerecht worden huisgemaakte frieten geserveerd. 

Een echte aanrader


Mijn tafelgenoot geniet ondertussen van een gekruide risotto met gepofte pompoen. De smaak van de zoete pompoen is een goede match met de zachte risotto met rozemarijn en zeezout. Een echte aanrader voor elke vegetariër!

Om de avond goed af te sluiten krijgen we alle desserts van de kaart om met elkaar te delen: de Lemon Cheesecake, een brownie met witte chocolade en macadamia noten én de crème brulee met kaneel en steranijs. 


De Lemon Cheese cake is lekker luchtig, zacht en fris. Daarnaast wordt een huisgemaakt bolletje bosvruchten yoghurt ijs geserveerd. Dit ijs zorgt voor extra frisheid en is precies de juiste toevoeging voor de lemon cheesecake. 

Vervolgens gaan we verder met de brownie van witte chocolade en macadamia noten. De brownie is lekker crispy, de witte chocolade heerlijk van smaak en de noten maken dit dessert helemaal perfect. 


We sluiten af met de crème brulee met steranijs en kaneel. De crème brullee heeft een perfect krokantje en is lekker luchtig!

Wij hebben echt een top avond gehad en genoten van elk gerecht! Wij komen dan ook zeker nog eens terug. 

Tags: Foodblog, Urban Bistro Bar Tout a l'Heur