Restaurant Tilia

Markt 7, Etten-Leur

5/ 5

Elke week nieuwe verrassende en fantastische gerechten bij Tilia Take-Away. Afhalen + Bezorgen! Lees verder

Direct naar: https://restauranttilia.nl/takeaway/

Elke week is er een nieuwe menukaart met losse gerechten en een weekmenu dat af te halen of te laten bezorgen is. De gerechten worden koud geleverd, dat wil zeggen dat sommige gerechten nog een simpele en korte bereiding nodig hebben. Uiteraard wordt deze instructie bijgevoegd. Klik hier voor meer informatie en de gerechten van deze week.

---

Restaurant Tilia is een nieuwe naam in Etten-Leur! Gevestigd in het 17e-eeuwse monumentale trapgevelpand aan de Markt, waarin tot voorkort Bistro Het Lelijke Eendje en Restaurant De Zwaan gevestigd waren.

Maar het roer is hier helemaal om! De kaart, inrichting en uitstraling zijn op de schop gegaan.
Sommeliers Mariëlle Vink en chef-kok Carlo Chantrel hebben de zaak overgenomen van Roland Pijnenburg.

Restaurant Tilia kenmerkt zich door hoge kwaliteit en minder toevoegingen in de gerechten.
“Eenvoud laat minder ruimte om je te verschui­len. Als je maar een paar componenten op een bord legt, moeten die wel perfect kloppen.”

Chef-kok Carlo haalt zijn inspiratie van ver en past deze toe op ambachtelijke streekproducten. En deze unieke combinatie ga je terug zien in de nieuwe kaart Een internationale keuken dus, die zich vertaalt in een flinke à la carte kaart en 4 tot 7 gangen menu’s. Eigentijds, kwaliteit die u gewend bent en betaalbaar.

De keuken van Carlo Chantrel is meer dan 20 jaar op rij onderscheidden met een Michelin-ster. Deze man blijft zichzelf als chef iedere keer opnieuw uitvinden. "Wij bezoeken regelmatig onze leveranciers in en rond Etten-Leur om met de mooiste, vaak lokale en biologische producten te kunnen werken."
Sommelier Mariëlle Vink is bevlogen en een tikkeltje eigenwijs. Zij verrast u met wijnen uit alle windstreken en heeft haar eigen lokale wijn geblend.

Carlo Chantrel = CHEF-KOK
Carlo heeft meer dan 20 achtereenvolgende Michelinsterren op zijn conto staan.

“Ik wil de kwaliteit verhogen en minder toevoegingen in de gerechten. Meer focussen op de kwaliteit dan de poespas er omheen. Dat is best ingewikkeld. Gewoon puur op smaak. Ik geef graag mijn eigen draai aan internationale gerechten. Daar zijn de gasten heel enthousiast over. Ik fermenteer nu ook al best veel. Dat doe ik bijvoorbeeld met bramen, die ik dan in chimichurri verwerk, in plaats van rodewijnazijn.”

Mariëlle Vink = MAITRE-SOMMELIER
Mariëlle is al jaren koningin wijn-spijs combinaties.

“De afgelopen jaren heb ik mogen werken met een belachelijk mooie voorraad, bestaande uit zeer exclusieve wijnen. Klassieke toppers om jaloers op te zijn en een droom om op de wijnkaart te voeren. Heel dankbaar ben ik voor de mogelijkheid om te werken met zulke parels. Toch gaan we het nu anders aanvliegen.”

“Hoe heerlijk het ook is om met de mooiste Bordeaux’s, Super Tuscans en Bourgognes te werken, wijn moet vooral herkenbaar zijn. Imposante wijnkaarten brengen regelmatig ongemak en keuze stress. Om die reden is op onze kaart alles ingedeeld in smaak categorieën en is er over iedere wijn een korte omschrijving te vinden.”

Kijk hier voor het menu van Restaurant Tilia.

Reserveren kun je hier, of via 076 501 26 96.

Openingstijden:
Ma: Gesloten
Di: 17:30 – 21:30
Wo: 17:30 – 21:30
Do: 17:30 – 21:30
Vr: 12:00 – 14:30 en 17:30 – 21:30
Za: 17:30 – 21:30
Zo: 14:00 – 20:00



  • Fine dining *, Internationaal
  • Airco, Eigen parkeerplaats, Garderobe, Reserveren mogelijk, Terras of binnentuin, WiFi
  • Ambient
  • Cash, Maestro, Mastercard, Visa
  • Etten-Leur

Menu