Foodblog: luxe lunch bij Ons Behaegen

Vorige week nodigde Your Wine Partner ons uit voor een heerlijke lunch bij Restaurant Ons Behaeghen in Baarle Nassau. Het restaurant verhuisde begin dit jaar van Strijbeek naar Baarle en is nu gevestigd in een mooi pand, een oude leerlooierij,  met een buitengewoon mooie binnentuin. Ons Behaeghen wordt gerund door Jolanda en Henri Brouwers, een stel met passie voor verfijnd eten. Your Wine Partner is een   handelaar in wijnen uit de hele wereld en levert o.a. aan Wijnkoperij La Persistance in Breda. Onlangs lanceerden ze een nieuwe  wijn; Cornaisseur Ice. We genoten van een speciaal lunchmenu in combinatie met de wijnen die uitgeleverd worden door Huub van der Muijsenbergh van La Persistance 

We namen buiten in de binnentuin plaats en begonnen de lunch met een lekker bubbeltje; de Cornaisseur ICE. Deze nieuwe trend, ICE, een fris en fruitige demi sec bubbel wijn, het lekkerste geserveerd met ijs en eventueel vers fruit,  was zeer welkom op deze tropisch warme dag.  De borrelhapjes die hierbij geserveerd werden, bestonden uit gemarineerde radijsjes, viking brood met humus en huis gebrande pinda's met een kruidenmengsel. Daarnaast werd brood met 3 soorten boter geserveerd; gezouten, tomaten met nori en limoen. Voor de liefhebber stond er ook rozemarijn zout en olijfolie op tafel. 


Drie amuses
 Bij het menu werden eerst twee kleine amuses op een schaaltje geserveerd (foto links). De rechter amuse is een nieuwe interpretatie van witlof met ham en kaas. Het bestond uit een mousse van witlof met crumble van pata negra ham, gedroogde pata negra en crème van oude kaas. De tweede amuse in ditzelfde schaaltje was watermeloen geïmpregneerd met sushi azijn, parel van geitenkaas en zwarte olijf, cashewnoot en koekje van brique deeg.
 De derde amuse was een wakame zeewier salade met lauwwarme lonton rijst verwarmd in citrus vinaigrette, furikake poeder, kroepoek van sesam en miso en schuim van yoghurt en ingelegde gember (foto rechts). De smaken omschrijven is eigenlijk te moeilijk, maar je kent wel die uitspraak... "een engeltje dat op je tong piest"!

 

 

 

Voorgerecht
 Bij het voorgerecht dronken we de Clos Montblanc Castell White, een Macabeo/Chardonnay uit Spanje. Het voorgerecht was een combinatie van Serano ham met rouleau van scholfilet en tuinkruiden met een gel van wortel en vanille, geserveerd met krokante ring koekjes. Een bijzondere combinatie van verschillende smaken die samen een mooi geheel vormen.

 

 

 

Hoofdgerecht
 Het hoofdgerecht bestond uit oosters buikspek gelakt met soja lak volgens chef Sander zijn recept. Dit werd gecombineerd met een gamba verpakt met katafir en een compote van pompoen en ingemaakte groente. We dronken hierbij een gekoelde rode wijn; Chono, een Pinot Noir uit Chili. Het gerecht was  wederom bijzonder mooi opgemaakt en werd geserveerd in een diep glazen bord. Zowel het vlees als de gamba waren zeer mals en goed op smaak. De verschillende componenten zijn kleine smaakbommen die in je mond ontploffen en je tong strelen. Dit is echt culinair genieten.

 

 

Friandises
 Als dessert kregen we verschillende friandises, geserveerd op een mooie houten plank. Op de plank lagen huisgemaakte bonbons van pure chocolade gevuld met lopende vulling van mango en tabasco.  Daarnaast lag een bonbon van mojito en witte chocolade en limoen/rum gel. Helemaal links op de plank lag een brownie van melkchocolade met pijnboompitten en 5 kruidenpoeder met bovenop een crème van pandan en kokos. Rechts op de plank lagen drie à la minute afgebakken madeleines met vanille room. Alles op deze plank wordt door de keuken zelf gemaakt en dat proef je! Een heerlijke afsluiter van een buitengewoon goede lunch.  

 

 

 

Ons Behaeghen is een gezellig restaurant met een huiskamersfeer. De grote binnentuin is een groene oase, waar je in alle rust kunt genieten van de mooie gerechten. De keuken is klassiek Frans, met een knipoog naar het moderne, waarin verse (streek)producten centraal staan. Ingrediënten van topkwaliteit worden op een creatieve manier verwerkt tot smakelijke gerechten. Wat ons betreft is Ons Behaeghen een absoslute aanrader, een restaurant waar je heen gaat als je echt wilt genieten. 

 

Tip: tot en met september kun je op woensdag en donderdag genieten van de zomer actie; 3 gangen voor slechts €29,95!  Reserveren is gewenst. 

 

RESTAURANT ONS BEHAEGHEN
 Chaamseweg 9 / 9A
 5111 VL Baarle-Nassau
 Tel: 013 - 507 34 08
 E-mail: INFO@ONSBEHAEGHEN.NL
 Kvk nr: 60483350


OPENINGSTIJDEN
 Maandag: Gesloten
 Dinsdag: Gesloten
 Woensdag t/m Vrijdag: 12:00 - 14:30 uur & 18:00 - 21:30 uur
 Zaterdag: 18:00 - 21:30 uur
 Zondag:13:00 - 21:30 uur