Foodblog: Flourish

Afgelopen vrijdag waren onze foodies bij een wel heel bijzonder restaurant te gast, pop-up restaurant Flourish opende haar deuren op de 4e etage van de watertoren in de Belcrum. Deze unieke industriële locatie werd maar 1 keer bezocht door het reizende restaurant en gaf de bezoekers een prachtig uitzicht over Breda.

 

De restaurantvloer was opgebouwd met allerlei verschillende spullen die onder andere gedoneerd waren door de gasten zelf. Ook de verschillende pannetjes en schalen waarin onze foodies het eten gepresenteerd kregen waren stuk voor stuk uniek.

  

Live muziek
 De avond werd muzikaal begeleid door Maik van Breda op de gitaar en Ziggy Diumulah op de piano, twee heren die beiden ook bijzonder goed konden zingen. Zij zongen afzonderlijk diverse nummers, van Coldplay tot Bruno Mars, en wisten de avond perfect te complimenteren met hun zang.

 

 

 

Het Menu
 Het drie-gangen ‘upscale comfort food’ menu is opgesteld door Flourish en Ravanello en men kon eventueel kiezen voor een vegetarisch menu.

 

Voorgerecht
 Het voorgerecht kregen wij een stevige knolselderij soep met paddenstoelen, kastanje, peterselie en aardpeer. De soep werd geserveerd met boerenbrood en drie verschillende spreads, namelijk bietenchutney met kappertjes, roomboter met zeezout en walnoten-oude kaas spread. Vooral de walnoten-oude kaas spread beviel ons bijzonder goed, de smaak van de oude kaas kwam zeer mooi naar voren en complimenteerde het heerlijke boerenbrood. De Soep werd gepresenteerd in een klassieke pan op tafel en was rijkelijk gevuld. Wij kregen een goed gevulde pan en met het hoofdgerecht in ons achterhoofd durfde wij hem niet geheel soldaat te maken omdat deze soep goed vulde.

 

 

 

Hoofdgerecht
 Het hoofdgerecht werd ook gepresenteerd in klassieke schalen en pannetjes op tafel en was samengesteld uit runderstoofvlees met rode wijn, kleine uitjes en pompoen. Dit werd geserveerd met stoemp van pastinaak, peterseliewortel, gele zandwortelen, bruine boter, hazelnoot en peterselie. Daarnaast serveerde Flourish een kikkererwtensalade met dikke yoghurt, sinaasappel, grapefruit, munt, komkommer en olijfolie en ovenaardappels met venkel ui, tijm en knoflook. Bij de grote pan stoofvlees namen wij een fles rode wijn die tevens erg goed samenging met de stoemp en ovenaardappels. Alle elementen in het hoofdgerecht passen in de klassieke Nederlandse keuken met een luxe twist. De porties waren gerust ruim te noemen en alle smaken kwamen goed tot hun recht.

 

 

 

Dessert
 Het toetje was een gerecht waar wij geen genoeg van konden krijgen, de crumble van appel, peer, rabarber met amandelen, hazelnoot werd geserveerd in 1 schaal samen met de lemoncurd en slagroom met vanille. Het zurige van de lemoncurd en de rabarber werd mooi gecomplimenteerd door het zoete van de slagroom en vanille. De crumble was mooi gebalanceerd met zowel krokante als zachte elementen.

 

 



Het oordeel
 De hoge verwachtingen die de foodies hadden van pop-up restaurant Flourish zijn zondermeer waargemaakt. Van locatie tot het menu van Ravanello, alles klopte perfect en er was zichtbaar moeite in gestoken om de avond te realiseren. De eerste avond was volledig uitverkocht en iedereen bleef ook lang na-tafelen.

 

 

 

Volgende avonden
 Er zijn nog maar een paar tafeltjes vrij voor 20 en 21 maart, op die data zal het diner plaatsvinden in het Grand Theater aan het van Coothplein. Ga om tickets te kopen of meer informatie naar www.wijzijnflourisch.nl en om op de hoogte te blijven en steeds meer informatie te krijgen over de locatie of het menu naar www.facebook.nl/itstimetoflourish of de Breda City App. Op de website kunnen geïnteresseerde zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief.