Foodblog: diner bij Block62

Block62 is een uniek horecaconcept aan de Ginnekenweg in Breda. "Eat, shop, sleep" staat er aan de gevel en dat is ook precies wat je er kunt doen. De zaak beschikt op de eerste verdieping over twee mooie kamers en beneden een bijzonder sfeervol restaurant met een kleine winkel waar o.a. zelfgemaakte producten uit de keuken worden verkocht. De keuken is een mix van Oosterse en Westerse gerechten, een afspiegeling van de herkomst van de eigenaren Angèle en Marcel. Onze foodie Charety ging er gezellig eten en nam plaats aan de chefstable.

 

Block62 heeft een super gezellig en eigentijds restaurant. Vlak na de opening heb ik hier heerlijk geluncht, ik was dan ook zeer benieuwd naar het diner. Bij binnenkomst werden we direct vriendelijk ontvangen en mochten we even plaats nemen in de gezellige zithoek op de oranje bank. Er werd ons verteld dat er misschien een plek vrij kwam aan de chefstable, dus besloten we even te wachten. Onder het genot van een heerlijke amuse werd ons het dagmenu voorgelezen, gerechten die niet standaard op de kaart staan. Vlak daarna mochten we ook daadwerkelijk plaats nemen aan de chefstable. Je zit dan aan een soort bar die direct aan het werkblad van de keuken grenst. Echt een aanrader!

 

Voorgerecht
 Ik koos voor de soep van de week, een romige kippensoep met kokosmelk en gember. De soep was rijkelijk gevuld met malse kip en had een romige en volle smaak. Mijn tafelgenoot ging voor de Italiaanse ham met kaas, rucola en een dressing van balsamico. Een simpel gerecht, maar oh zo lekker! Het bord was overigens rijkelijk belegd, je krijgt dus echt waar voor je geld. 

 

 
 
 
Hoofdgerecht
 Als kleine eter was ik na deze grote kom soep al redelijk voldaan, ik besloot daarom om alleen nog een voorgerecht te nemen. Als liefhebber van carpaccio moest ik deze van Wagyu rundvlees proberen. De carpaccio werd geserveerd met rucola, parmezaanse kaas, parmezaan olie, verse peper en Block62 vincotto. De kwaliteit van het vlees proef je absoluut, een prachtig en puur gerecht. Mijn tafelgenoot ging voor de Bento Box, waarin drie Aziatische gerechten met jasmijn rijst werden geserveerd. Ideaal als je niet kunt kiezen! In de box zat een salade met gegrild varkensvlees, een kippenbout in romige kerriesaus en een pittig wokgerecht met beef. Alles bij elkaar een enorme smaakbeleving waarin je volledige smaakpallet wordt geprikkeld. De inhoud van de box kan overigens per week verschillen. Na het hoofgerecht waren we beiden zeer voldaan en was er geen ruimte meer voor een dessert. 
 
 
 
 
Conclusie
 Eten aan de chefstable is bij Block62 echt een beleving. Er is constant beweging en je eten wordt letterlijk voor je neus bereidt. Het eten was van hoge kwaliteit en de porties waren riant. We waren met z'n tweëen 75 euro kwijt inclusief de drankjes, een schappelijke prijs vonden wij. Overigens doneren ze €0,20 per gerecht aan de voedselbank in Breda. Het personeel was vriendelijk en zeer attent, je voelt je echt welkom hier!