Bredase restaurants staan in de Gault&Millau gids 2019!

Gault&Millau is een Frans bedrijf dat in diverse landen een gids uitbrengt met beoordelingen van toprestaurants. De gids van 2019 is afgelopen 3 december bekent gemaakt. Ook restaurants uit Breda staan er in! 

enorm trots

Barlucca

Gault&Millau schreef: In dit restaurant aan het gezellige Van Coothplein in hartje Breda eet je heerlijke Italiaanse gerechten. Kies voor een simpele pizza, voor het dagelijks wisselende Marktmenu of ga voor the Italian way met antipasti, pasta, hoofd en nagerecht à la carte. Wijnliefhebbers mogen het Barlucca Wijnboekje niet missen. Daarin staat een aantal speciale wijnen met kleine oplage. Mooie industriële inrichting met veel hout en een gezellige bar. De jonge enthousiaste bediening brengt het beste van twee werelden samen: Brabantse én Italiaanse gastvrijheid. Ze kregen 13 van de 20 punten!

chocolat

Ook over Chocolat waren ze erg te spreken: Toen chef Dorus Clement restaurant Chocolat overnam, kreeg de keuken een nieuwe swing. Hij verwent zijn gasten met fijn verzorgde klassiekers, maar prikkelt even gemakkelijk de smaakpapillen met onverwachte combinaties. Voorbeeld van een klassieker is de smaakvolle Australische rib-eye van met gerst gevoederd rund. Dikke frieten, een rijke jus en groenten maken het mooie plaatje compleet. Ook de tournedos met bearnaisesaus is prima. Verrassend is de combinatie van coquille met sappige kippendij, opgewerkt met kippenjus en dashi. Ook als je liefhebber bent van een moelleux, ofwel 'lopend' chocoladetaartje, moet je uiteraard bij Chocolat zijn. Het Franse restaurant kreeg ook 13 van de 20 punten.

RESTAURANT WOLFSLAAR

Over restaurant Wolfslaar waren ze erg te spreken: Op slechts 3 km van het centrum van Breda kun je culinaire avonturen beleven bij Wolfslaar. Het restaurant ligt in de natuur in een bosrijke omgeving en in het voormalig koetshuis van een landgoed. Achter het fornuis, Maarten Camps die graag kookt met streekgerechten. Camps kookt eerlijk en smaakvol, maar daarom niet minder spannend. Camps ziet zijn gasten graag genieten. Hij combineert kloostervarken met langoustine - zacht gegaard. Daarbij krokant gebakken kinnebak, pompoen, boksoy soja en wat djeroek peroet wat het hele gerecht een mooie zeem van frisheid geeft. Een hoofdgerecht met gegrilde griet in de hoofdrol maakt ons blij. Bulgur met cantharel erbij en een gecorseerde kalfsjus brengt reliëf. Camps kookstijl is boeiend en hij beheerst de gave om erg esthetische borden voor zijn gasten te zetten. Dit gecombineerd met een ruime wijnkeuze en een excellent gevoel voor gastvrijheid maken van Wolfslaar een populaire topspot. Ze scoorde 16 van de 20 punten!


BISTRO SHARLOT

Gault&Millau schreef: Sharlotte Oomen brengt een keuken op basis van biologische en van het seizoensgebonden ingrediënten die bij voorkeur lokaal geproduceerd worden. Het decor is een voormalig eetcafé dat tot een gezellige bistro in Engelse stijl werd omgetoverd. Ze kregen 12 van de 20 punten.

Salon de Provence

Gault&Millau schreef: Door de antieke en brocante voorwerpen word je hier als gast onmiddellijk ondergedompeld in een aparte sfeer van weleer. De keuken van Jan van der Sluijs is echter hedendaags. Hij werkt bij voorkeur met biologische producten, streekingrediënten en gecertificeerde vis. Samen vormen ze de basis van gerechten waarvan je extra kunt genieten door hun smaakreliëf, tonus en mondgevoel. Rake voorbeelden daarvan zijn de combinatie van hertenvlees met eendenlever, witte kool, appel en focaccia en de coquille met pastinaak en iberico-ham. Pauline van der Sluijs staat met haar medewerkers borg voor een hartelijke ontvangst en persoonlijke service. Ze kregen daarom ook 13 van de 20 punten.

DE STADSTUIN

Gault&Millau schreef: Reeds meer dan twintig jaar een gevestigde waarde in hartje Breda en voorzien van een sfeervolle binnenplaats en innemende huiskamerambiance. Chef Andre Crezee werkt met fijne ingrediënten en geeft aan bijvoorbeeld makreelbereidingen spanning en diepgang. Het restaurant kreeg 12 van de 20 punten.

Klik hier voor meer toprestaurants.