Sint Janstraat is binnenkort De Borrel Bar rijker!

Enige tijd geleden schreven we al over de overname van Café Mot door Dirk van de Voort, nu mogen we eindelijk meer vertellen over de geweldige Italiaanse visie achter zijn concept voor De Borrel Bar.

Een bruin café met een itialiaans concept

Het concept is uniek in Breda, en heeft ook in de rest van Nederland nog niet veel daglicht gezien. Een échte aperitivo bar. Aangename prijzen voor de drank en hapjes van het huis. In Italië is dit de normaalste zaak van de wereld en dat concept neemt Dirk mee van zijn vakantie. 

"Wij waren op skivakantie oprecht verbaasd dat het eten gratis aangeboden werd" vertelt Dirk ons. "Uiteindelijk kwamen we er via lokale bewoners achter dat het doodnormaal is om in Italië hapjes van het huis te krijgen tijdens je borrel. We hebben in onze gehele vakantie maar één keer echt in een restaurant gegeten en voor de rest zaten we lekker te borrelen in een van deze café's". 

Het concept achter een aperitivo bar is, zoals de naam al verklapt, een voorgerecht voor de avond. Van oudsher was het de bedoeling dat je na het werk een borrel ging doen in het café en vervolgens doormiddel van de aangeboden hapjes alvast iets had om de honger te stillen. Zo rond 20:00 à 21:00 uur in de avond ging men dan lekker naar huis voor de volwaardige maaltijd.

niet de standaard borrel


Bij De Borrel Bar willen ze voor het totaalplaatje gaan. Vanaf 14:00 uur ben je er elke donderdag tot en met zondag welkom om te komen borrelen. De hapjes worden allemaal gemaakt van verse producten en zullen, conceptgetrouw, gedurende de hele dag aangeboden worden en 'voller' worden naarmate de tijd verstrijkt. Denk hierbij aan koude italiaanse charcuterie tijdens de lunch en warme hapjes uit de oven in de avond. Kortom een kleine twist op het aperitivo concept; geen voorgerecht maar een vervangende maaltijd.

Waarom zou je thuis eten als je voortdurend van Italiaanse hammen, kazen en allerlei andere hapjes kunt genieten terwijl je van alle gemakken voorzien bent?

Qua uitstraling zal het café veelal een bruin café blijven, echter zal er behoorlijk wat verfrissing plaatsvinden in de zaak. De lambrisering blijft, maar de bar gaat er uit. Zo blijft het een vertouwd gezellig café. Het terras zal dezelfde uitstraling hebben als bij Old Dutch en, tijdens de vrijdagmiddagborrel die Dirk graag op wil zetten in Sint Janstraat, zal ook bij hun van de heerlijke hapjes van De Borrel Bar te genieten zijn.

De Borrel Bar zal naar verluid het weekend van de 20 - 21 - 22 Juli open gaan om proef te draaien, en dat mag je absoluut niet missen!