Chef Pablo kookt de sterren van de hemel in Etten-Leur

Nadat in 2022 ster-restaurtant Tilia op de Markt in Etten-Leur de deur sloot, werd dit ervaren als een groot gemis. Met Tilia - en voorheen De Zwaan - kende Etten-Leur een jarenlange traditie met een restaurant dat jaar op jaar gezegend was met een Michelinster.

Maar... Etten-Leur ontbeert dan weliswaar een restaurant met een ster, gelukkig valt hier op culinair terrein toch nog heel veel te genieten. En... we zijn dan wel geen ster-restaurant rijker, maar wel een sterrenkok! Want hier is Pablo Alvarez Lopez! “Patxi” voor zijn vrienden. 

De Spaanse chef kent een rijk culinair leven en is met 33 jaar ervaring - ook bij diverse sterrenrestaurants - letterlijk en figuurlijk een zwaargewicht in de keuken. “Patxi” is onlangs neergestreken in de keuken van Het Witte Paard aan de Oude Bredaseweg in Etten-Leur!

Geboren in San Sebastian, een bourgondische stad bij uitstek, is het culinaire vak hem met de paplepel ingegoten. Na zijn koksopleiding in Rioja gaat de jonge kok aan de slag om ervaring op te doen.
Hij loopt stages en werkt bij enkele van de beste restaurants ter wereld: Arzak***, El Bulli*** en The Fat Duck***.
Na zelf twee keer zijn eigen restaurant op te starten en een aantal jaar te doceren als professor of the culinary arts kiest hij ervoor om zijn ervaring uit te breiden in Singapore, Thailand en op de Filipijnen.

Pablo belandt per toeval in het Etten-Leur en is  gecharmeerd van het familiebedrijf rond Het Witte Paard en ook van de keuken. Morris Fikke hierover: "We wisten dat we dingen anders wilden doen: indruk maken. Maar zie maar eens een Chef te vinden die dat ook daadwerkelijk kan waarmaken. Toen kwam Pablo op ons pad. We schrokken ons rot van zijn CV en waren gelijk overtuigd dat deze Chef het verschil kan maken. We hadden nog nooit een sollicitatiegesprek gevoerd met iemand met zo veel ervaring en passie. Samen waren we er dus snel uit."

"Inmiddels zijn we een paar maanden verder, heeft Pablo de complete leiding over de keuken van Het Witte Paard en is het tijd om dit mooie nieuws wereldkundig te maken. Zodat iedereen kan genieten van zijn kookkunsten en zijn meest fantastisch sauzen. Die springen er echt uit. Vol van smaak, maar nooit overheersend. Pablo weet van simpele gerechten iets bijzonders te maken."

De lunch- en dinerkaart zijn inmiddels aangepast en op de snack-kaart komen meer en meer originele Spaanse Tapas.

Wordt Het Witte Paard dan een sterrenzaak? "Absoluut niet",  zegt Morris Fikke. "We blijven toegankelijk. Je kunt bij ons heel lekker eten voor een eerlijke prijs. Onze chef heeft ervaring opgedaan in
sterrenkeukens, dat proef je wel in de verrassende smaken en de balans in de gerechten die opgemaakt worden als kunstwerkjes!"

Om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de nieuwe keukenchef hebben ze de actie '(Her)ontdek Het Witte Paard!' Reserveer jouw tafeltje voor lunch of diner via een
persoonlijke Whatsapp of e-mail bij Morris (0612578421 of Morris@hotelhetwittepaard.nl en krijg een gratis fles huiswijn bij je diner.