De rijke historie en toekomst van Satéhut

Roy van der Hijde, de oprichter van de Satéhut, had de droom de keuken van zijn vaderland Indonesië, in zijn huidige woonplaats Breda te integreren. Zijn lievelingsgerecht saté, waarvan het recept in zijn familie van generatie tot generatie is doorgegeven, probeerde hij door middel van een eigen restaurant aan de Bredase bevolking te presenteren. Uit deze droom is de Satéhut ontstaan.

In 1984 was hij begonnen in een klein zaakje in de Bredase binnenstad. Het bleek zo succesvol te zijn dat uitbreiding noodzakelijk was, tot zelfs viermaal toe! Klein begonnen en nu uitgegroeid tot een begrip in Breda en omstreken. Roy’s basisfilosofie, het aanbieden van kwaliteit en service tegen een redelijke prijs, is een bedrijfsfilosofie geworden die sindsdien zeer succesvol is gebleken.          

           

De basis voor het succes van de Satéhut: de gasten worden snel en vriendelijk bediend en de producten zijn van goede kwaliteit. De Satéhut heeft ruim 13 jaar onder de vleugels van Roy kunnen groeien. In 1997 is door een tragisch ongeval Roy van der Hijde niet meer met ons. Toch leeft zijn droom voort. Eerst heeft Lianne de vrouw van Roy de Satéhut voortgezet tot 2009. Liroy, de oudste van de vier zonen, heeft alles met de paplepel meegekregen. Toen hij net geboren was lag hij in de maxi cosi bij de bar. En vanaf het moment dat hij kon lopen rende hij door de keuken en mocht krupuk zakjes vullen voor de afhaal bestellingen. Hij hielp al gauw mee in keuken. En zei dan ook altijd dat hij in de voetsporen van zijn vader wil treden. De satés worden nog steeds geroosterd op de traditionele wijze namelijk houtskool, want dat geeft toch die extra lekkere authentieke smaak.

Nu, in 2017,  staat Satéhut op het punt om de volgende stap te zetten! Na de opening van Satéhutje op de plek waar Kebabbel ooit zat konden zij die graag saté wilde halen terecht buiten het restaurant. 

Voorheen moesten gasten van het restaurant om een grote rij wachtende mensen heen welke kwamen afhalen. Liroy wil meer service aanbieden aan de tafelgasten, daarom is het restaurant vanaf dit jaar enkel voor tafelende gasten.

Inmiddels blijkt dat satéhutje zelf de grote vraag voor saté bijna niet meer aan kan. Liroy verteld dat de afhaal bijzonder populair is geworden.Liroy is momenteel in gesprek om een andere, grotere, locatie te betrekken om nog meer mensen te kunnen voorzien in de afhaal. Deze locatie zal een productiekeuken huisvesten waar voor zowel de afhaal als het restaurant zelf gekookt kan worden.  

Het restaurant zelf zal ook een grote verandering ondergaan. Het gehele restaurant wordt verbouwd en het interieur uit de jaren ’90 krijgt een flinke update. Samen met het interieur worden de gerechten en de bijbehorende presentatie eveneens flink aangepakt. Zo zal het gehele concept een impuls krijgen maar worden de authentieke smaken die de gasten gewend zijn behouden. Daarmee blijft het concept gewaarborgd in een nieuwe fris uiterlijk. Wel wordt de kaart een stuk uitgebreider, dus meer keuze voor de gasten! 

Als deze plannen nog niet ambitieus genoeg waren gaat Satéhut zich ook meer richten op de uitbreiding van de catering voor evenementen, feesten en bruiloften. De nieuwe locatie van Satéhutje moet ook voor de catering gaan dienen als productiekeuken.

Van Satéhut kunt u traditionele Indonesische snacks en gerechten in een modern jasje verwachten.
In ons restaurant zullen wij u het gevoel geven dat u volledig ontspannen in het prachtige Indonesië zit.    Geniet  van een hapje en een drankje, natuurlijk geheel in de stijl en aankleding van het land. Satéhut staat voor kwaliteit en service, gezelligheid en uiteraard heerlijk eten!

Het personeel van de satéhut bestaat uit goede vrienden en familie en vast personeel. Bij de Satéhut vinden wij gastvrijheid en klantvriendelijkheid erg belangrijk vandaar dat wij erg hoge waarde hechten aan service. Intern word het personeel getraind en blijven wij continue bezig met onszelf te verbeteren op alle denkbare vlakken. Intern communiceren wij doormiddel van management vergaderingen en algemene vergaderingen. Voordat de werkdag begint komen wij altijd samen om de dag door te spreken en de aandachtspunten en taakverdeling te door te nemen.