Foodblog: Goede ambiance en lekker eten bij Café Belgique

We hebben veel gemeen met de Belgen, we houden van gezelligheid, uitgebreid tafelen en een lekker drankje op zijn tijd. Dat stukje België vind je nu dichtbij, op de hoek van het Van Coothplein en de Nieuwe Ginnekenstraat. In dit bruin biercafé staan zo’n dertig Belgische bieren koud en staat de Vlaamse stoof altijd op het vuur te pruttelen. Hier kom je na het winkelen voor een kouwe pint met een portie hesp, met je lief voor een mooi Vlaams gerecht of met een groepje vrienden om te borrelen. Hier komt Clouseau en Vaya Con Dios uit de speaker. Er wordt hier Vlaams tegen u geklapt. 

Uit de tap vloeit een koele Primus


Op de kaart vind je frietje tartaar, Vol Au vent en garnalenkroketten. Uit de tap vloeit een koele Primus. De lunchkaart klinkt al net zo plezant. Zo zien we een Croque madame, een smoske, broodje Martino en een Club Belgique.

mosselen op ‘Antwerpse wijze’

Wij gaan voor de mosselen en natuurlijk de friet stoofvlees. De mosselen zijn er in diverse varianten, wij kiezen de mosselen op ‘Antwerpse wijze’, bereid met een flinke scheut Elixer d’Anvers, een zalige Antwerpse likeur. We drinken er een frisse droge ‘Schelde Zeezuiper’ bij, een goede combinatie. 

De Vlaamse frieten komen met een Belgische mayonaise. Het huisgemaakt stoofvlees is bereid in Tongerlo Nox en dankt daar zijn volle rijke zoetige smaak aan. Het donker bier van brouwerij Haacht is een verrukkelijke begeleider bij de malse stoof. 

 

vergeet je tafeltje niet te reserveren en amuseert u

Bij café Belgique is ‘what you see, is what you get’. Eerlijke gerechten in een gemoedelijke sfeer. En ook eerlijke prijzen. Wil jij ook een heerlijk Belgische ervaring, vergeet je tafeltje niet te reserveren en amuseert u, zoals de Vlamingen zeggen.