Foodblog: vegetarisch dineren bij Hotel de Keyser

Op een steenworp afstand van het Bredase centrum bevindt zich het Golden Tulip Keyser. Het restaurant heet Orange. Artistiek design, down to earth materialen en frisse kunst vormen het verkwikkend decor. De kaart loopt van eerlijke en lokale producten tot spannende wereldse gerechten. Alles is vers en vernieuwend bereid. Onze bloggers mochten hier genieten van een vegetarisch menu.


 Bij binnenkomst worden we enthousiast ontvangen door de maître, die ons naar onze plaats in het restaurant begeleid. Ze vertelt ons dat ze in de keuken een speciaal vegetarisch menu hebben samengesteld voor ons.


We beginnen de avond met een Italiaanse truffelsoep. Gemaakt met een crème van aardappel, wintertruffel, grana padano en het wordt geserveerd met een kaascrouton. De soep is heerlijk romig en heeft geen overheersende truffelsmaak. De combinatie met de kaascrouton maakt het helemaal af.


Naast deze soep krijgen we een pappardelle pasta van cacao met spruitjes, gorgonzola en walnoot. Je kan goed proeven dat er rauwe cacao is gebruikt bij het maken van deze pasta, maar samen met de zachte gorgonzola en de bite van de walnoten smaakt deze pappardelle echt hemels.


Als tussengerecht wordt er een bloemkool tandoori op tafel gezet. Enorm smakelijk opgemaakt, waar de kleuren een grote rol in spelen. Deze tandoori wordt geserveerd met een romige hummus, frisse granaatappelpitjes, scherpe koriander en de lekkerste maiskoekjes die we ooit gegeten hebben. We hebben na dit gerecht zelfs het recept gevraagd aan de chef. Wat zo verassend was aan dit gerecht was dat ook de hummus warm geserveerd werd en dat dit eigenlijk perfect bij het gerecht paste.


Het tweede hoofdgerecht wat hierna op tafel wordt gezet is het pannetje van camembert. Een perfect gerecht om midden op de tafel te zetten en samen te delen, als je daarvan houdt. De camembert is in de oven gegrild en daarna getopped met honing en verschillende noten.


We zien het als een mini-kaasfondue, want naast de camembert worden gegrilde pastinaak en aardappel, gefrituurde uienringen en groentechips, gebakken brood en rauwe groentes geserveerd, welke we in de warme camembert konden dopen.


Als afsluiter van deze heerlijke vegetarische avond krijgen we een Italiaanse tiramisu, ook om te delen. Geen gewone tiramisu, maar eentje van passievrucht. Het bevat een witte chocolademousse en een passievruchten coulis. Deze tiramisu is anders dan anders en heeft een zomers tintje. De bittere pure chocolade die erbij geserveerd wordt, geeft de perfecte tegenhanger voor de zoete passievrucht. Je kunt de amaretti koekjes proeven, maar het gehele dessert is niet te zwaar. Een mooie afsluiter van deze avond.