Indra (21) nieuwe eigenaar Grand Café Dun Brabander
Vanaf 1 april 2026 neemt de 21-jarige Indra het stokje over van John en Inge als eigenaar van Grand Café Dun Brabander. Daarmee krijgt het vertrouwde dorpscafé een jonge, frisse impuls, met iemand aan het roer die de zaak, het dorp én de mensen al goed kent.
Indra werkt sinds november 2024 bij Dun Brabander als barvrouw en serveerster. Toen ze eind vorig jaar in de groepsapp las dat de zaak te koop stond, had ze het niet zien aankomen. Maar het zaadje was geplant. “Ik begreep de keuze van John en Inge, en ben toen serieus gaan kijken naar de mogelijkheden om het over te nemen,” vertelt ze. En dat werd al snel serieus. Na gesprekken, plannen en veel overleg hakte ze de knoop door: deze plek, in het hart van Made, wordt haar eigen zaak.
Een eigen horecazaak was niet haar kinderdroom, maar haar liefde voor het vak groeide de afgelopen jaren gestaag. Ze werkte in meerdere horecazaken in Made en besloot uiteindelijk de stap te maken naar een professionele opleiding. Indra studeert momenteel aan Hotelschool The Hague, waar ze nog zo’n anderhalf jaar te gaan heeft. “De horeca is echt mijn passie geworden,” zegt ze. “Het is hard werken, maar het geeft me ontzettend veel energie.” En dat komt goed van pas, want op het moment dat ze eigenaar wordt, begint ze óók aan haar afstudeerscriptie. “Dat wordt pittig,” lacht ze, “maar ik weet zeker dat het gaat lukken. Zeker met het fijne team dat blijft.”
Hoewel Indra vol plannen zit, is haar focus in het eerste jaar vooral gericht op continuïteit. “Ik wil de sfeer behouden zoals die nu is. Dun Brabander ís de huiskamer van het dorp. Mensen voelen zich hier thuis en ik wil dat gevoel vasthouden.” Pas na haar studie is er ruimte om na te denken over eventuele aanpassingen of vernieuwingen. “Ik heb genoeg ideeën, maar eerst wil ik alles goed leren en de zaak stabiel voortzetten.”
Dat Indra het overneemt, wordt positief ontvangen door vaste gasten én het team. “Veel mensen reageren enthousiast. Ze vinden het fijn dat het een bekend gezicht is, iemand van het dorp.” Ook het team blijft grotendeels behouden, een jong, enthousiast clubje dat het horecawerk combineert met hun studie.
In de komende maanden loopt Indra mee met John en Inge om alles te leren wat bij het ondernemerschap komt kijken: van inkoop tot vergunningen, van personeelszaken tot administratie. “Gelukkig zijn ze heel bereid om me alles uit te leggen, en ik ben ook in gesprek met een zakenpartner die me helpt bij het opstarten van de juridische en zakelijke kant.”
Grand Café Dun Brabander is al jaren een veelzijdige plek. Van een kop koffie aan de bar tot een besloten feest met 90 man: alles kan. Er zijn vaste momenten zoals de woensdag aanschuifavond, borrels, verjaardagen en uiteraard is het café met carnaval hét middelpunt van het dorp.
De zaak beschikt over zo’n 60 zitplaatsen binnen en nog eens 64 op het terras, midden in het centrum van Made. Kortom: een bruisende plek waar altijd iets gebeurt.
De komende tijd werkt Indra vooral ’s avonds in de zaak, overdag zit ze in de schoolbanken. Maar de balans tussen studie en werk heeft ze inmiddels aardig in de vingers. “Het is druk, maar ik geniet van elke stap. Ik krijg de kans om mijn droom op mijn eigen manier waar te maken, in mijn eigen dorp. Dat is bijzonder.” Met haar aanstekelijke enthousiasme, lokale betrokkenheid en frisse ideeën lijkt Grand Café Dun Brabander in goede handen. Of eigenlijk: in jonge, ambitieuze handen. De toekomst belooft veel goeds én een vertrouwd gezicht achter de bar.