Een kijkje in de keuken van Patisserie Joep

Vanaf kleins af aan zit de passie voor bakken in Joep Mermans (31) zijn genen. Vanaf zijn zesde wist hij het vrij zeker. Deze passie heeft hij omgezet naar zijn beroep. Vanaf maart bestaat de winkel een jaar. Wij blikken samen met Joep terug op dit fantastische jaar en veel meer!

Heerlijke patisserie en desserts, daar gaat mijn hart sneller van kloppen!

Na het afronden van de opleiding 'Brood, Banket en Confiserie' in België was het een droom om zelf een winkel te openen. Na een jaar aan de horeca geleverd te hebben bij onder andere Charelli was het tijd voor een echte winkel! De winkel is dan ook dé perfecte plek om de heerlijke gebakjes dichter bij jou te brengen. Deze mooie winkel is vorig jaar maart met een feestelijke opening geopend! De geliefde gebakjes vliegen over de toonbank.

"Het bourgondisch genieten en het warme van elkaar kennen is echt geweldig aan Breda", aldus Joep. Met een overvloed aan chocolade-winkels weet Joep zich iedere keer weer van zijn meest unieke kant te laten zien. Van bonbons tot uitermate luxe gebakjes. Je kan hier terecht voor grote hoeveelheden of gewoon een lekker gebakje om jezelf te verwennen. In de winkel wordt je hartelijk ontvangen door Kelly en je voelt je direct thuis!


Het moderne zwart-witte interieur straalt de luxe uit die je ook terug ziet in de vitrine. Wanneer je de winkel binnenkomt valt je oog meteen op de kleurrijke gebakjes en bonbons. Er is zo veel keuze! Wat neem je mee naar huis? 

de echte ambacht zie je terug in alles!

Tussen de drukte door laat Joep zijn passie in de keuken aan ons zien. Samen met zijn stagiaire zijn ze druk bezig in de bakkerij voor de laatste patisserie desserts. Joep en zijn team zijn echte vroege vogels. Deze ochtend zijn ze om 06:00 uur begonnen in de bakkerij en in het weekend beginnen ze al om 04:00 uur.

Wij kijken onze ogen uit terwijl Joep een taartje mooi afwerkt. Dit eist heel secuur werk. Joep is erg geconcentreerd bezig met het bewerken van chocolade op een ijskoude plaat. Met deze manier kan je chocolade vervormen in allerlei figuren. Zo is het ook nooit het zelfde en zie je dat het echt ambachtelijk is! 

Joep is altijd bezig met vernieuwingen. Denk aan de Pasen. De winkel is helemaal omgetoverd in de vrolijke paassfeer en dit komt terug in het assortiment. Paaseitjes, moderne paaseieren en paasgebakjes. Het is te mooi om op te eten! Ook met Koningsdag vind je de meest speciale, unieke en uiteraard in het oranje gemaakte gebakjes/ patisserie. Houd de winkel dus goed in de gaten!

Wil jij een ambachtelijke taart voor Pasen, een trouwfeest, verjaardag of als een verrassing voor jezelf of voor een ander? Dat kan! Kijk op de website van Patisserie Joep voor de verschillende mogelijkheden. Wil je niet aan iets vast zitten of heb je spontaan zin in iets lekkers? De winkel is dinsdag tot vrijdag van 08:30 - 18:00 uur en op zaterdag van 08:00 - 17:00 uur.

Tags: gebak, Patisserie Joep