Restaurant Cheval opent eind februari in Prinsenbeek

Op zaterdag 25 februari opent Restaurant Cheval haar deuren aan de Meester Bierensweg 43 in Prinsenbeek in het voormalige pand van Grill-ig. Eigenaar Dylan Brouwers nodigde ons uit om alvast een kijkje te komen nemen. 


De 23-jarige ondernemer komt uit een echte horeca-familie. Zowel zijn opa als zijn vader hebben tientallen jaren in de horeca gewerkt en dus kroop het bloed waar het niet gaan kan. Samen met chef-kok Johan de Graaf gaat hij het restaurant leiden. Johan is ook geen onbekende in de Bredase horeca, hij heeft onder andere bij Mirabelle en Hotel Merlinde gewerkt. 


Restaurant Cheval wordt een warm en sfeervol restaurant waar de focus ligt op een hoge prijs-kwaliteit verhouding. "Casual fine Dining. We willen mensen laten genieten van heerlijke gerechten en mooi opgemaakte borden in een toegankelijke ambiance", aldus Dylan. Het restaurant zal aan het begin van donderdag tot en met maandag geopend zijn voor diner. Na de opstartfase zal het restaurant waarschijnlijk zeven dagen per week open gaan en ook lunch gaan serveren. In totaal is er plek voor circa 70 couverts. 

Op de kaart komen klassieke gerechten in een modern jasje. "In de basis kook ik volgens de klassiek Franse keuken, maar geef ik er mijn eigentijdse draai aan met wereldse invloeden. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk streekproducten te gebruiken", aldus chef kok Johan.