Opening soon: Octobar seafood in Foodhall Breda

Eén van de vele ondernemers die in de Foodhall gaan opereren zijn Thiery Thielemans en Hans Verweij. Ondernemers in de dop met een passie voor food! Wij gingen in gesprek over hun achtergrond, hun verleden in de food-industrie en hun toekomst binnen het concept van Foodhall Breda.


Thiery zouden we kunnen kennen van ‘Hotel Mama’ een blogsite waarop later ook een boekenreeks volgde. Tijdens het succes met Hotel Mama werd Thiery beheerster van een Facebook pagina van bloggers voor foodtrucks, hier begon het idee om een eigen foodtruck te adopteren. Dit bleek een fantastisch idee en de eerste truck werd vol enthousiasme onthaald door het publiek. De hobby groeide uit tot een fulltime baan waarna ook haar man Hans bij het bedrijf betrokken raakte. 


Inmiddels zijn er drie Hotel Mama foodtrucks; een truck met fruit smoothies, een truck met tosti’s en panini’s en een truck met oud Hollands snoepgoed, popcorn en suikerspinnen. Thiery en Hans werken hard en staan het hele seizoen op de leukste festivals met hun trucks. Ook de kids, vrienden en familie helpen waar nodig een handje om de boel draaiende te houden. 

Ontstaan vanuit een foodtruck met passie voor inktvis

Toch begon het bij Hans te kriebelen, van origine is hij chefkok. Hans miste het koken in de foodtrucks van Hotel Mama en voelde de behoefte aan meer culinaire gerechten. Omdat er bijna geen vis foodtrucks zijn en Hans en Thiery een voorliefde hebben voor vis was het een logische stap; er zou een foodtruck komen die vis georiënteerd was.


De voorliefde voor vis gaat verder dan dat, het stel is namelijk weg van alles wat er met inktvis gebeurt. Deze passie is ontstaan in Griekenland, waar Hans en Thiery gewoond hebben. Zo is het idee voor de Octobus ontstaan. Wederom werd deze foodtruck met enorm enthousiasme ontvangen! Een groot succes op de Nederlandse foodfestivals. Maar de Octobus laat zich niet beperken tot festivals, de bus ziet er fantastisch uit en wordt regelmatig ingezet voor feesten, partijen, bruiloften en zakelijke evenementen. 

Een prachtige maritieme uitstraling

Met de Octobus heeft het stel nu één seizoen gedraaid. Onderdeel uitmaken van Foodhall Breda is voor hun een logische volgende stap. Samen hebben Thiery en Hans jaren in Breda gewoond, een stad naar hun hart. Het stel vertelt dat het concept dat zij voor ogen hebben; de Octobar, absoluut thuishoort in de Foodhall. 

De Octobar is dus een uitbreiding op de OctoBus. Wat we kunnen verwachten? Een beperkt assortiment met hoge kwaliteit! Alles wat te maken heeft met inktvis; mini pijlstaart inktvisjes, porties calamaris, broodjes calamaris, een Octo-borrelplank maar ook oesters, tijger garnalen en meer! De Octobar zal een prachtige maritieme uitstraling krijgen. Hans en Thiery klussen er op los om de stand voor de opening gereed te hebben. Waar de OctoBus een nonchalante beachy-look heeft zal de stand in de Foodhall juist de wat stoerdere uitstraling krijgen van een boot. 


Thiery en Hans zijn bijzonder enthousiast, wij begrijpen nu waarom! De Foodhall wordt een prachtige mix van ondernemers, van bestaande ondernemers tot nieuwe ondernemers en van echte Bredanaars tot één Syrische vluchteling. Foodhall Breda opent op 19 april 2019 haar deuren en zal vanaf dan 7 dagen per week geopend zijn vanaf 12:00. 

Houd onze website en app in de gaten voor meer exclusieve interviews met ondernemers uit de Foodhall en nieuws omtrent de opening.