A slice of Rome; Terroni opende haar deuren aan de Halstraat

Twee weken geleden opende Terroni haar deuren aan de Halstraat. Lang waren de ramen afgeplakt en vol verwachting wachtten we af wat Terroni Breda zou brengen. Wij gingen langs en spraken eigenaar Hus over zijn passie en het unieke concept. 

Ingrediënten speciaal vanuit Italië geïmporteerd voor de beste kwaliteit! 

Op het eerste oog lijkt Terroni een knus pizza-take-away zaakje. Maar niets is minder waar. Terroni betekent ‘zuiderling’, en dat is precies waar de producten vandaan komen; uit het zuiden van Italië. In Rome is de Pizza Al Taglio extreem populair in de categorie slow food en beroemd vanwege de dikke, luchtige bodem en rechthoekige vorm. 

De Pizza Al Taglio is gezond en licht verteerbaar. Wat deze pizza zo bijzonder maakt is de bodem die gemaakt wordt van een speciaal biologisch meel uit Italië. Het deeg heeft vervolgens 72 uur gerezen, dit is veel langer dan bij een gewone pizza. Door deze methode blijft dat volle en zware gevoel na het eten van de pizza uit, dat klinkt ons als muziek in de oren! 

bijzonder luchtig, niet vet en licht verteerbaar 


Hus heeft een passie voor pizza, hij heeft zijn opleiding tot pizzabakker gevolgd in Rome en heeft hierna een master gedaan in het bakken van Pizza Al Taglio. Een echte specialist, dat kunnen we wel stellen. De passie en kennis van Hus proef je bij Terroni. Vrijwel alle ingrediënten worden vanuit Italië naar Nederland gehaald. Zelfs het water waarmee het deeg bereid wordt, wordt op speciale wijze gefilterd. Doordat de hardheid van het water exact goed is krijgt de bodem een zachtere smaak. 

Wij hadden het voorrecht om de overheerlijke Pizza Al Taglio te proeven bij Terroni. Wow, dit is echt super lekker! Niks is gelogen, de pizza is niet vet, luchtig en ligt niet zwaar op de maag. De ingrediënten zijn extreem smaakvol. Dit is echt een aanrader! Wij genoten van de pizza met pancetta en straccino kaas én de caprese met verse tomaat, buffel mozzarella en basilicum. De pizza is zowel geschikt voor take-away (lekker om mee te nemen naar Palm Parkies) als om op te eten bij Terroni. Het assortiment Al Taglio's is wisselend, een aantal klassiekers liggen standaard te pronken in de vitrine maar je zult er ook geregeld nieuwe varianten tegenkomen. Je geniet dan niet alleen van de heerlijke Al Taglio maar ook van een écht Italiaans drankje, handgemaakte ravioli of huisgemaakte tiramisu. 

eigenaar hus volgde een pizzabakkers opleiding in rome

Terroni straalt Italië uit. Eigenaar Hus is gepassioneerd en maakt echt een verschil met zijn kwalitatief hoogstaande producten die rechtstreeks uit Italië komen. Een welkome aanwinst voor de binnenstad van Breda voor iedereen die van lekker en eerlijke eten houdt, tegen een mooie prijs. Bij Terroni betaal je tussen de €2,95 en €3,95 voor een stuk pizza, daar komen wij graag nog eens voor terug.