Food – Brain – Body, more connected than we might think: a new concept in the Food Hall of Breda

Servelle is een nieuw concept dat voeding serveert waarvan bewezen is dat het goed is voor je hersenen en lichaam. Gevestigd in de Foodhall van Breda, heeft Lucy haar deuren recent geopend. Ze is in de Foodhall een keuken begonnen waar mensen de positieve invloed, die voeding op het algehele welzijn heeft, ervaren. ‘’Velen van ons zien voedsel als een eerste levensbehoefte; als een manier om ons lichaam te voeden om energie te geven, maar denken er zelden aan dat het een essentieel element is dat onze dagelijkse stemming beïnvloedt. Ik wil mijn gasten bewust maken van de invloed van voeding, zodat ze het kunnen gebruiken als een middel om hun dagelijkse geluk te vergroten. Vooral in deze moeilijke tijden geloof ik dat positiviteit ons goed kan doen.’’ 


Een jonge student klaar om de wereld van voedsel onder ogen te zien:
Lucy is een Social Innovation student aan de Breda University of Applied Sciences, op zoek naar vernieuwing in de wereld van voeding. Ze staat klaar om een geweldige kans aan te grijpen; namelijk om in een pop-up keuken haar gerechten te serveren binnen in de Foodhall. In samenwerking met BANK15 Brandstof zal Lucy gedurende deze periode van 6 maanden haar gerechten serveren binnen de Foodhall.

Food for thought:
Lucy is gepassioneerd over de invloed die voeding op een mens kan hebben. ‘’Ik wil mensen informeren over de invloed die bepaalde voeding op de hersenen en het lichaam heeft: het snelgroeiende veld van de voedingspsychiatrie ontdekt dat er veel verbanden zijn tussen wat we eten en de bacteriën die in onze darmen leven. Deze beïnvloeden ons lichaam, onze geest, hoe we ons voelen en zelfs, hoe we ons gedragen.’’ Daarbij creëert ze een ervaring waarin gasten heerlijk huisgemaakt veganistisch & vegetarisch gerechten kunnen proeven en tegelijkertijd de gezondheidsvoordelen ervan kunnen ontdekken.

Positieve kijk:
Naast haar bereidheid om kennis te verspreiden, werkt ze op een duurzame manier door onder andere bewuste keuzes te maken. Ze gebruikt zelfgemaakte, tweedehands, herbruikbare en weinig afval bevattende artikelen. Daarnaast gebruikt ze, waar mogelijk, ingrediënten die lokaal zijn ingekocht en in het seizoen zijn. Op deze manier helpt Servelle lokale boeren, en vermijd het gebruik van ingrediënten die bijdragen aan overmatige vervuiling.

En laten we het plezier niet vergeten, Lucy heeft een positieve kijk hierop. ‘’Ik zie voeding als een wereld vol creativiteit en verbeelding, die onze rechterhersenhelft prikkelt. Eten brengt mensen samen en is een gedeeld moment, weg van de dagelijkse drukte. De vreugde die het brengt geeft mij energie om deze interesse uit te breiden tot wat Servelle vandaag is.’’