Nieuw Restaurant Van Ouds in Bavel wordt Vannu fine dinning zonder vis en vlees.

Restaurant Vannu opent vol trots en enthousiasme haar deuren begin deze zomer in het voormalige restaurant Van Ouds in Bavel. Na jarenlange ervaring in het restaurantwezen gaat een grote droom werkelijkheid worden voor de nieuwe eigenaren Gijs Kemmeren en Iris Saaman. 


De vraag naar plantaardig en vegetarisch dineren stijgt razendsnel, niet alleen onder veganisten en vegetariërs. Steeds meer mensen eten graag gerechten zonder vis en vlees. Restaurant Vannu biedt in een fijne omgeving en sfeervol ingericht restaurant een hoogstaande en verfijnde beleving op het gebied van vegetarisch dineren. Daarnaast beoogt Vannu ernaar zo min mogelijk weg te gooien. Een geweldig streven dat past in deze tijd en vraagt om veel kunde en creativiteit. In de keuken zal men daarom veel fermenteren, drogen, vergisten en zouten wat zal resulteren in verrassende smaakcombinaties.

Voor Gijs Kemmeren was het van jongs af aan duidelijk wat hij ging worden. Kok! Hij werkte zich razendsnel op vanuit de spoelkeuken tot die felbegeerde plek achter de kachel en werkte met veel plezier bij diverse toprestaurants. Het was bij vegetarisch restaurant Herberg de Kop van ’t Land waar Gijs pas echt zijn passie voor en de onuitputtelijke mogelijkheden van het koken met groenten ontdekte. Hij ontwikkelde eigenhandig een zeer authentieke en creatieve keuken die zeer succesvol was. Hij werd zelfs één van de meest inventieve koks genoemd door zijn vakgenoten! Een van de ‘uitvindingen’ die Gijs deed was de zeer populaire Dry-Aged Rode Biet. Een ingenieuze manier om van een eenvoudige rode biet een spectaculair ogende en smakende groente te maken. Niet verbazingwekkend dat dit een van de best verkochte producten was bij zijn bedrijf Gkfoods.

Iris ontmoette Gijs bij restaurant Herberg de Kop van ’t Land waar zij zich razendsnel ontwikkelde in de vegetarische keuken. Daarna bedacht ze het concept van Oogstpark en was tevens verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan. In Oogstpark kwam haar fascinatie voor Hollandse hoogwaardige seizoensproducten goed van pas en ontdekte zij ook haar kwaliteiten als uitstekend gastvrouw.Bij Restaurant Vannu zal Iris voornamelijk werkzaam zijn aan de voorkant, maar zal zeker ook creatief meedenken in de keuken waarvan u zeker haar verhaal zult horen aan tafel.

Op dit moment zijn ze bezig met de verbouwing, naar verwachting zal Restaurant Vannu haar deuren openen begin juli. Het restaurant zal geopend zijn op donderdag tot en met zondag voor diner en op vrijdag, zaterdag en zondag wordt er ook lunch geserveerd. Restaurant Vannu is nog opzoek naar collega's, solliciteren kan via info@restaurantvannu.nl