Pop-up restaurant Asperges in het veld komt naar Prinsenbeek

Genieten van het witte goud op een unieke locatie, waar top-chefs de sterren van de hemel koken. Dat is de beproefde basis van het evenement Asperges in het veld. Na 6 succesvolle edities in Cromvoirt, gemeente Vught, komt organisator en creator Frank de Bot hiermee nu ook naar de regio Breda. Van donderdag 6 tot en met maandag 17 juni staat het sfeervolle en intieme paviljoen direct aan de velden van aspergeboerderij Schalk in Prinsenbeek. Gast-restaurants uit eigen regio én sterrenrestaurants van daarbuiten bieden daar volop gelegenheid voor een onvergetelijke middag of avond uit.


Ondernemer Frank de Bot is geen onbekende in Breda en omgeving. Hij maakt al sinds 2006 naam als creator van exclusieve feesten en partijen, zowel zakelijk als privé. Zijn creativiteit etaleert hij sinds 2015 ook in de organisatie van pop-up restaurants met diverse tongstrelende thema’s: van Asperges in het veld tot Vis aan het water en Wild in het Groene Woud. Al deze culinaire belevenissen vinden plaats midden in de natuur. Asperges in het veld heeft in Cromvoirt al zes succesvolle edities achter de rug. Vorig jaar kwamen daar liefst 4500 gasten, die hun ervaring beoordeelden met een gemiddeld rapportcijfer van 8,9! Dat smaakt naar méér en daarom komt Asperges in het veld dit jaar óók naar Prinsenbeek.

Louter top-chefs
Asperges in het veld speelt zich af in een intiem paviljoen, die tot een sfeervol en van alle gemakken voorzien restaurant wordt omgetoverd. Na 18 dagen in Cromvoirt – van 16 mei tot en met 2 juni – verplaatst het culinaire festijn zich voor 12 dagen naar Prinsenbeek. Daar komen louter top-chefs met hun brigade in actie. Zij koken met het lekkerste wat het Brabantse land te bieden heeft en serveren elk hun eigen menu, met bijpassend wijnarrangement. Het is dagelijks zowel mogelijk om te lunchen als te dineren. De line-up voor Prinsenbeek is een smakelijke mix van sterrenrestaurants, vaste waarden van het evenement in Cromvoirt én toprestaurants uit eigen streek. ’t Misverstant uit Vught is zo’n vaste waarde en opent het evenement in Prinsenbeek. De aanwezige sterrenrestaurants zijn Vigor* uit Vught en Eden* uit Valkenswaard. Absolute blikvanger wordt echter zonder twijfel FG Restaurant** uit Rotterdam. Patron cuisinier François Geurds mag hiermee niet één maar twee Michelinsterren voeren. Hij kookt op zondag 9 juni de sterren van de hemel, zowel tijdens de lunch als het diner. De regionale inbreng wordt verzorgd door restaurant Uijttewaal uit Ulvenhout, Porta Sud en Brasserie Bardot uit Breda. De brigade van restaurant Lutum (nummer 69 in de Lekker 500) uit Wijk bij Duurstede maakt de programmering rond.

Voorinschrijven
Het spreekt voor zich dat met eventuele allergieën en dieetwensen zoveel mogelijk rekening wordt gehouden. Gastvrijheid en beleving staan bij Asperges in het veld sowieso heel hoog in het vaandel. Het belooft een méér dan aangename kennismaking te worden met dit heerlijke evenement. Alle informatie is terug te lezen op de website: www.aspergesinhetveld.nl. Daar staat ook het programma van Cromvoirt vermeld én is het mogelijk om tot eind februari vrijblijvend een voorinschrijving te doen. Die geeft recht op enkele dagen voorrang bij het reserveren van een tafel. Overigens is het ook mogelijk om met groepen van allerlei omvang tot een maximum van 150 gasten te reserveren. Ook kan het paviljoen worden afgehuurd voor exclusieve feesten of evenementen. Asperges in het veld smaakt hoe dan ook naar méér!