Sneakpreview bij Aziatische streetfoodbar The Tiger Club

Op vrijdag 1 december opent in de St. Janstraat The Tiger Club, een Aziatische streetfoodbar. Een totaal nieuw concept in Breda, in het pand waar voorheen De 3 Vrienden was gevestigd. Wij konden het uiteraard niet laten om alvast een kijkje te gaan nemen bij de verbouwing.


Tijdens een feestelijke borrel op 1 december vieren de eigenaren dat er aan de verbouwing van circa vijf maanden een eind komt. De broers, Minda (31) en Zhongda (28) Yin, zijn alvast super tevreden met het resultaat en kunnen niet wachten om de gasten vanaf 5 december welkom te heten. 

In Breda gonst het al van de geruchten over The Tiger Club, wat houdt het concept nou eigenlijk in? Er wordt nog maar weinig prijsgegeven vanuit de afgeplakte ramen. "We gaan weg van all you can eat, weg van wok en sushi. Met de streetfoodbar bootsen we de Aziatische straten na, waar je veel kraampjes hebt met heerlijke gerechtjes en lekkernijen. Niet het vernederlandste wat je vaak ziet, maar echt wat je daar ook kunt krijgen. Streetfood dishes, tussengerechten eigenlijk waarvan je er zo veel kunt bestellen als je wil", vertelt Minda.

De sfeer van de Aziatische straten is bij The Tiger Club misschien wel net zo belangrijk als de kwaliteit van het eten dat geserveerd wordt. "We willen het gevoel neerzetten van een backpack door Azië, met je slippers in de metro, de drukte op straat, het onvoorspelbare. Je zult bij ons geen wit tafellinnen zien." Het wordt een beleving om bij The Tiger Club te eten en te borrelen met Aziatische bieren, gin, cocktails en sake.

De broers, die uit een Chinese horecafamilie komen, durven het aan om een totaal nieuw concept in Breda te introduceren. "We denken dat Breda er klaar voor is. Je zult zien dat The Tiger Club een laagdrempelig en stadse gelegenheid wordt. In Amsterdam zijn er veel soortgelijke restaurants open, en daar loopt het heel goed. Er is natuurlijk veel mooie horeca in Breda dus we zullen ons moeten onderscheiden met onze unieke gerechten."

Ruben is de chefkok die deze gerechten op ons bord zal toveren. "We merkten al snel dat er veel goede koks in Breda zijn die op zoek zijn naar een uitdaging. Met andere technieken en smaken koken dan ze gewend zijn. Onze chef heeft al twee jaar in Singapore gewerkt en een hoop ervaring opgedaan. We hebben een mooi team waar we mee van start gaan." Minda belooft ons alvast dat de Taiwanese buns een specialiteit worden. 

Ben je benieuwd geworden? Je bent van harte welkom tijdens de openingsborrel op 1 december vanaf 20.00 uur. Wil je komen eten? Dat kan vanaf dinsdag 5 december. The Tiger Club is op dinsdagavonden geopend voor diner, en woensdag tot en met zondag voor lunch en diner. Uiteraard kun je ook altijd komen borrelen aan de sfeervolle bar en is er op vrijdag en zaterdag een dj aanwezig.