Ume: pure smaken en verrassend lekkere sushi

Al van kinds af aan is Ling-Ling Chen te vinden in de horeca. Eerst in de zaak van haar ouders, na haar studie weer in de horeca beland en vervolgens zelf hard aan de weg gaan timmeren in de horecawereld. En na al die jaren en een aantal eigen zaken heeft ze het nog steeds erg naar haar zin!

Sushi sets en poké bowls

Na al die horeca ervaring kwam de opening van de zaak van haar en haar man in Rotterdam dan ook niet onverwachts. In deze zaak serveren ze al 20 jaar Indonesische gerechten. 10 jaar geleden kwam daar haar tweede eigen onderneming bij: Ume aan de Markendaalseweg. 


Toen de Foodhall op hun pad kwam hoefden ze dan ook niet lang na te denken. Het idee is gekomen vanuit Ume, dit is een all you can eat sushi restaurant. Omdat ze in de Foodhall geen all you can eat konden gaan doen, is de keuze gemaakt voor kleinere sushi setjes en poké bowls. Op den duur wil Ling-Ling ook graag gaan uitbreiden naar andere sushi. Ze vindt het belangrijk dat je waar voor je geld krijgt. 

De keuze voor de gerechten is niet zomaar gemaakt. De verschillende sushi setjes zijn natuurlijk goed zodat mensen zelf kunnen kiezen wat ze lekker vinden. De poké bowls verkopen ze om mensen iets gezonders aan te bieden. Ze zijn er in medium en large en zijn helemaal zelf samen te stellen. Omdat iedereen zijn eigen smaak en voorkeur heeft qua eten, is dit een ideale manier om iedereen een plezier te doen. 

Pure smaken

Bij Ume vinden ze het belangrijk dat de gerechten van hoog niveau zijn. Ze werken met pure ingrediënten en gebruiken niet veel saus. Om het niveau in de Foodhall net zo hoog te houden als ze in het restaurant gewend zijn, is er zelfs een medewerker van het restaurant meegekomen naar de Foodhall. Ook Ling-Ling zelfs helpt af en toe mee in de keuken. In de afgelopen 10 jaar heeft ze alles geleerd! 

Wel of niet bekend met Ume? Deze stand in de Foodhall is zeker een aanrader!