Foodblog: Proeflokaal Bregje

Afgelopen week opende Proeflokaal Bregjehaar deuren aan de haven in Breda, uiteraard waren wij erg benieuwd naar het drie-gangen menu wat Bregje serveert! Van maandag tot woensdag krijg je het menu voor €12,50 en van donderdag tot zondag voor €14,50, zowel door de weeks als in het weekend zeer schappelijk geprijsd. Wil je een kans maken op een diner voor twee? Tag dat je foodbuddy in het bericht op Facebook of Instagram!

 

Bij binnenkomst werden we direct vriendelijk ontvangen en naar de tafel begeleidt. We namen in het midden van de zaak plaats en kregen direct iets te drinken aangeboden. We kozen voor een wijntje, Brand pilsener en een Zwaar Blond. Om de lekkere trek te stillen begonnen we het diner met een broodje en smeersels; zachte roomboter en een licht zoete paprika tapenade. 

 

 

 

Voor het voorgerecht gaan wij alle drie voor iets anders, we bestellen de oosterse salade met ribeye, de Serranoham met aardappelsalade en de escargots. De oosterse salade is rijkelijk belegd met ribeye carpaccio en op smaak gebracht met een typisch oosters pepertje en een zoetje van mango. Ook de suikerpinda en de koriander passen mooi bij het geheel en maken het een mooi voorgerecht.

 

De Serranoham wordt geserveerd met een frisse aardappelsalade welke in een rondje wordt gepresenteerd. De bodem van het rondje bestaat uit knapperige bacon en sluit goed aan op het lichte zoute van de ham en het zoete van de frisse aardappelsalade. De salade zelf is haast luchtig te noemen, veelal krijg je bij een aardappelsalade een vettige combinatie tussen mayonaise en aardappel, maar bij Bregje is hij licht en fris en wordt mooi afgemaakt met het zuurtje in de saus rondom de presentatie.

 

 

 

De dame van het gezelschap koos voor escargots, waar ondergetekende deze nog nooit eerder had geprobeerd moest ik er ook aan geloven. En eerlijk gezegd snap ik wel waarom men deze Franse specialiteit besteld, de escargots waren mooi stevig en werden gepresenteerd in een badje van kruidenboter. De structuur van de escargot had iets weg van vlees, wat ik niet had verwacht. De escargots waren al ontdaan van hun huisje wat de presentatie net iets minder charmant maakt maar dat deed niks af aan de smaak.

 

 

 

Tussen de gerechten door verteld mede-eigenaar Arnout dat hij nu al tevreden terug kijkt op de eerste dagen. De tafels zijn bijna constant voorzien van gasten en het kersverse personeel lijkt het werk al jaren te doen. Dat beamen wij, het team van jonge dames lijkt te werken alsof ze niks anders gewend zijn terwijl sommigen pas twee dagen met een dienblad kunnen lopen. De truc zit het in de ervaring van het team dat de dames heeft ingewerkt.

 

 

 

Als voorgerecht kozen we voor de rundersteak, de gamba’s en de parelhoen. Bij elk gerecht wordt standaard knapperige Franse friet geserveerd en een gemengde salade met ei, tomaat en een mosterd dressing. De rundersteak is mooi medium gebakken en is zeer mals. De steak van een mooi formaat wordt geserveerd met een klassieke romige pepersaus. De gamba’s worden gepresenteerd op een spies met enkele zoete tomaatjes uit de oven. De gamba’s zijn precies goed gegaard en het geheel smaakt puur en naturel.

 

 

 

De parelhoen wordt op het bot geserveerd en het malse zachte vlees valt er met gemak van af. De zachte zoet zurige saus van salie complimenteert het gehele gerecht. Alle drie de gerechten zijn ruim qua portie en we krijgen de borden ook niet volledig leeg willen we nog aan een dessert beginnen.

 

 

 

Voor het dessert kozen we voor de New York cheesecake, het chocoladetaartje en de kaasduo. De romige New York cheesecake wordt geserveerd met lichtzurige zwarte bessen. De bodem is mooi stevig en iets kruimelig en vormt met de zoete roomkaas een mooie afsluiter van het menu.

 

 

 

Het chocoladetaartje wordt geserveerd met een bolletje vanille ijs in een bakje zodat hij het taartje niet zompig maakt. Het taartje doet precies was je hoopt, zodra je hem aansnijd vloeit de zachte chocoladekern eruit. Het zoete warme taartje is heerlijk smeuïg en combineert mooi met het vanille ijs. De Kaasduo bestaat uit een Machego en oude kaas waarbij een pittige vijgensaus en een licht pittige honing mosterd saus wordt geserveerd. Alle desserts hebben wederom een ruime portie en we gaan ook zeker niet met honger weg.

 

 

 

Conclusie
 Voor de drie-gangen menu’s betaal je tussen de €12,50 en €14,50 afhankelijk van wanneer je een bezoek brengt aan Proeflokaal Bregje. Wij zijn van mening dat je meer dan waar krijgt voor je geld, het is bijna bizar dat je drie mooie gerechten krijgt voor dit bedrag. De meeste gerechten zijn bekend en toegankelijk maar Bregje weet er een hele eigen twist aan te geven. De smaken kloppen allemaal en er wordt nergens op ingeleverd. Belangrijk pluspunt aan Bregje is de bediening met een glimlach, je voelt je welkom en je bent echt te gast in het proeflokaal. Wij kunnen Proeflokaal Bregje zeker aanraden!