Bierblog: Dorade met doperwten- en preisaus en Beyerd Hefe Weisse

De Bredanaar Han Hidalgo, van Biercuisine.nl, is gespecialiseerd in foodpairing met bieren. Regelmatig deelt hij zijn nieuwste recepten met ons. Deze week maakte hij een Dorade met doperwten- en prijsaus, die volgens hem uitstekend gaat met een Beyerd Hefe Weisse.

Ingrediënten voor vier personen
500 tot 600 gram dorade filets, een zijde met vel
200 gram doperwten, diepvries  (ontdooid) of vers
200 gram kleine prei, schoongemaakt en in ringetjes
3 dl gevogelte-of groentenbouillon
6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
2 eetlepels vers citroensap
3 theelepels fijngeknipte verse munt
peper uit de molen zout naar smaak

Bereidingswijze
De dorade filets in een mengkom in 4 eetlepels olie en vers citroensap gedurende 1 uur marineren. Af en toe omkeren. De ontdooide  doperwten en ringetjes prei in een wok of koekenpan in 2 eetlepels olie kort roerbakken. Bouillon toevoegen en gedurende 15 tot 20 minuten op de laagste hittebron garen. Op smaak brengen met peper en zout. Iets laten afkoelen, fijngeknipte verse munt toevoegen en met een staafmixer pureren.  Lauwwarm houden. De dorade filets iets deppen en op een hete grillpan of op de barbecue roosteren. Af en toe omkeren. De zijde van het vel iets langer lichtbruin tot goudbruin roosteren. Zo warm mogelijk met de lauwwarme saus serveren, vergezeld van romige risotto of kleine aardappelkroketjes. Een goed gekoeld glas Beyerd Hefe Weisse van huisbrouwerij De Beyerd erbij serveren. Dit verfrissende bier van 5,5 vol%, combineert goed met de smaak van de vis en de saus, waarin de verse munt voor een subtiele frisheid zorgt.

Tags: Bierblog