Bierblog: keuze uit 240 bieren bij Café de Beurs

Café de Beurs wordt ook wel de huiskamer van Oosterhout genoemd. Het café is gelegen aan de gezellige Klappijstraat en heeft een groot terras op de markt. Met circa 240 bieren op de kaart is het een walhalla voor de liefhebber! Doordat er steeds een andere brouwerij in de spotlight staat wisselt het assortiment regelmatig. Wij gingen langs voor een proeverij van de Kasteel bieren en de huisbieren van Café de Beurs. 


Café de Beurs is qua inrichting een typisch bruin café: warm en gezellig. Wij kiezen er echter voor om buiten op het gevelterras plaats te nemen. Onder de druivenstruik en met uitzicht op de markt genieten we van het speciaalbier. 

Naast het vaste assortiment bieren licht Café de Beurs ook regelmatig een andere brouwerij uit. Momenteel staat brouwerij Honsebrouck met Kasteel bier in de spotlight. We starten met het blond bier van deze brouwerij. Rik Hanegraaf vertelt daarbij over de brouwerij en het bier. Kasteel Blond is een fris en fruitig blond bier met aroma's van mout en fruit. 

Vervolgens proeven we de hardloper van deze brouwerij: Kasteel Rouge. Rik vertelt ons dat de brouwerij circa 5 miljoen liter per jaar brouwt. Kasteel Rouge is een fruitbier: je proeft de volle smaak van zongerijpte kersen. Het is een blend van Kasteel Donker en een kersenlikeur. 

Vervolgens proeven we twee bieren naast elkaar: Kasteel Donker en Cuvée Chateau. Bij dit laatste bier heeft de brouwerij de smaak proberen na te bootsen van een 10 jaar oud Kasteel Donker. Kasteel Cuvée du Chateau is dan ook het vlaggenschip van de brouwerij, met diepe en complexe aroma's. De Cuvée is krachtiger van smaak en heeft een veel langere afdronk. 

Omdat we inmiddels ook wel trek hebben gekregen stelt Rik voor om de Beurs kaas te proberen. Deze kaas wordt speciaal voor het café gemaakt met het saizoentje. 

Saizoentje is een huisbier van Café de Beurs, dat wordt gebrouwen door Dorpsbrouwerij de Pimpelmeesch. Het kaasje is romig en lekker zacht, heerlijk bij de bieren!

Café de Beurs heeft verder nog een eigen stout, die tevens door De Pimpelmeesch wordt gebrouwen. Deze bieren kun je ook in een grotere tafelfles bestellen, erg leuk om samen te delen.

Op de tap heeft Café de Beurs ook nog een eigen zilver blond en tripel. Zeer voldaan sluiten we de proeverij af en bedanken we Rik voor zijn gepassioneerde toelichting bij alle bieren. Ben je bierliefhebber? Dan moet je hier zeker een keer heen!


Tags: Foodblog, Speciaalbier, Café de Beurs