Bredaas Kampioenschap Sabreren op 7 januari

Op 7 januari om 14.00 uur organiseert Wijnbar Pinot op Grote Markt 46 ter ere van haar 4-jarig bestaan de derde editie van het Bredaas Kampioenschap Sabreren! Sabreren is het ontkurken van een fles champagne met een sabel, een traditie die al stamt uit de tijd van Napoleon.

sabreren met sabels bij pinot zondag 7 januari! 

Een vakkundige jury, bestaande uit afgevaardigden van het internationaal sabreursgenootschap Confrérie de Sabre d’Or, beoordeeld de deelnemers tijdens het kampioenschap onder andere op hun houding, de breuklijn van de fles en de mate van verspilling van de champagne. De winnaar wint naast eeuwige roem en de titel ‘Bredaas Kampioen Sabreren 2018’ ook een prachtige fles Louis Roederer Cristal champagne.


Aansluitend kan men bij Pinot aanschuiven voor een overheerlijk 4-gangen Champagne diner voor €77,50 per persoon inclusief bijpassende champagnes, tafelwater en koffie of thee toe.

Wil jij zelf ook meedoen als deelnemer? Kom dan snel een keer oefenen onder deskundige begeleiding van de sommeliers van Wijnbar Pinot. Klik hier voor meer informatie.

Tags: bredaas kampioenschap sabreren, wijnbar pinot, wijn, sabreren, sabel