Don Qui John aan de Haagsemarkt breda maakt plaats voor bruisend wijn- en borrelconcept

Na jaren bekend te hebben gestaan als Don Qui John krijgt het horecapand aan de Haagse Markt in Princenhage een compleet nieuwe invulling. Op 1 september vond de sleuteloverdracht plaats en op 1 november openen Khumbo, Romy, Maurice en Peter (bekend van Veemarktplein, Publieke Werken en La Tour) – hier een geheel nieuw concept.


Het ondernemerscollectief ziet veel potentie in de unieke dorpskern van Princenhage. “De Haagse Markt heeft een eigen karakter en met dit pand, dat over twee aparte ruimtes beschikt, hebben we straks volop mogelijkheden voor borrels en groepen,” vertelt mede-eigenaar Khumbo. “We willen niet alleen een zaak neerzetten, maar ook echt bijdragen aan de levendigheid en evenementen in de wijk."


Een vertrouwde stijl met een eigen draai
De nieuwe zaak wordt een zusje van het succesvolle Veemarktplein in Breda. Het concept draait om wijn, borrel en shared dining, geserveerd in een warme en stoere setting met veel hout, zwart metaal en een imposante bar als middelpunt. Gasten kunnen er terecht voor lunch, borrel en diner. In tegenstelling tot Veemarktplein, waar de lunch beperkt wordt aangeboden, komt er in Princenhage juist een verrassende lunchkaart. “We willen niet hetzelfde doen als de rest, dus geven we hier echt een eigen draai aan,” aldus Khumbo.

Veemarktplein Breda

Groepen, borrels en een vernieuwd terras
Dankzij de grotere ruimte biedt de nieuwe zaak straks ook plek aan groepen en borrels, iets wat bij Veemarktplein in de binnenstad niet altijd mogelijk is. Daarnaast krijgt ook het terras in het voorjaar een complete metamorfose.

Extra ruimte Don Qui John (oude situatie)

Complete verbouwing achter gesloten deuren
Voor het zover is, wordt het pand volledig verbouwd. Van de vloer tot het meubilair en van de wandbekleding tot de indeling: alles wordt vernieuwd. Om de transformatie tot een verrassing te maken, blijven de ramen tijdens de verbouwing afgeplakt. “Gasten zullen de zaak straks niet meer terug herkennen,” belooft Khumbo.

Veemarktplein Breda

Team en keuken
Tijdens de verbouwing wordt het personeel van Don Qui John tijdelijk ingezet bij Veemarktplein, La Tour en Publieke Werken. Daar maken ze alvast kennis met de werkwijze en sfeer van het concept. “Ons team is ontzettend belangrijk. We willen iedereen goed inwerken en zorgen dat de chefs van de verschillende zaken elkaar inspireren. Zo kunnen we steeds nieuwe gerechten ontwikkelen en snel op de kaart zetten.”