Foodblog: 3-gangen dineren bij Cico

In hartje Breda is restaurant ‘’Bij CiCo’’ te vinden. Dit is onderdeel van het Cingel College welke gevestigd is op de hoek van de Markendaalseweg en de Karnemelkstraat. Het restaurant wordt gerund door studenten van diverse opleidingen en vanavond staan zij voor ons klaar om een heerlijk 3-gangendiner te verzorgen, wij zijn benieuwd! 


Bij binnenkomst staat de brigade klaar om ons te ontvangen. Vanavond werken er, zowel in de bediening als in de keuken, alleen maar eerstejaars van diverse opleidingen van het Cingel College. Onze gastheer vertelt dat de studenten op deze manier kennis en ervaring in de praktijk op kunnen doen en het leuk is om te zien hoe de studenten groeien tijdens het proces. 

‘’Het restaurant wordt gerund door studenten’’

Wij krijgen een mooi ingedekte tafel en door de grote ramen in het restaurant hebben wij uitzicht naar buiten. Aan tafel wordt ons het menu verteld. Er wordt een 3-gangendiner geserveerd met, wanneer gewenst, bijpassende wijnen. Hier zeggen wij natuurlijk geen nee tegen! 


Om te beginnen worden er verse stukjes maïsbrood op tafel geplaatst welke geserveerd worden op een leuke houten plank. Ook de smeersels zijn verrassend, net even anders en erg lekker. Ze bestaan uit een hummus van doperwtjes, roomboter en een boter met gerookte knoflook. Erg lekker!


Het voorgerecht is mooi opgemaakt en ruikt lekker. Wij krijgen een zacht gegaarde rode poon met gebakken inktvis. Bij de vis wordt bulgur geserveerd. Dit is een graanproduct gemaakt van verschillende soorten tarwe, maar meestal van dürüm. Bulgur wordt ook wel de gezondere ‘’zus’’ van couscous genoemd. Samen met de appel, postelein en kruidenhangop is het een heerlijk, niet te zwaar gerecht om mee te beginnen. 


Bij de rode poon drinken wij een lekkere Chardonnay uit het zuiden van Frankrijk welke goed bij het gerecht past. 


Het hoofdgerecht is oorspronkelijk een specialiteit uit de Italiaanse keuken en ruikt ook weer heerlijk. Wij krijgen een saltimbocca met gedroogde Italiaanse ham, een crème van pastinaak, aardpeer gemarineerd in rode wijnazijn en honing, carpaccio van radijs en gebrande Hollandse sjalotten. Het gerecht is afgemaakt met een jus de veau (kalfsjus). Alle smaken komen goed samen en ook de wijn smaakt lekker bij dit gerecht. Wij drinken een Pinot Noir uit Roemenië. Een rode wijn welke niet te zwaar is en waar je het rode fruit goed in terug proeft. 

‘’Naar het dessert kijken wij stiekem al heel de avond uit’’ 



Naar het dessert kijken wij stiekem al heel de avond uit, want wie houdt er nu niet van chocolade?! Wij krijgen een chocolademoelleux welke van buiten mooi gebakken is, maar van binnen nog warm, waardoor de chocolade eruit loopt. De mango coulis smaakt heerlijk bij de warme chocolade en op de lepel ligt een koffie granité. In het midden van het bord ligt een melkchocolade karamel/zeezout ganache en blaadjes munt. Een heerlijk dessert om het diner mee af te sluiten. 


Ook bij dit laatste gerecht hoort natuurlijk een bijpassende wijn. Wij krijgen een Franse dessertwijn met een frisse smaak en een kleine bittere afdronk. Wij houden niet van heel zoet en dat was deze dessertwijn gelukkig ook niet. 


Om de avond af te sluiten bestellen wij nog een kopje koffie en een verse muntthee. Wij hebben genoten van het 3-gangenmenu en vonden het erg leuk om de leerlingen hun werk te zien doen. 

‘’In de decembermaand serveren de leerlingen een 4-gangen kerstmenu’’

Wil jij ook een keertje gaan lunchen of dineren in restaurant ‘’Bij CiCo’’? Het restaurant is geopend van dinsdag tot en met donderdag van 10.00 - 21.00 uur. Op vrijdag is het restaurant geopend van 10.00 - 14.00 uur. Daarnaast is het restaurant op maandag van 18.00 uur tot 21.00 uur gereserveerd voor de Cas Spijkers Academie. Voor de lunch hoef je niet te reserveren, maar voor het diner is dit wel gewenst. 


Leuk om te weten! 
Wil jij een gezellig uitje plannen in de decembermaand? Op di 10, woe 11, do 12, di 17 en woe 18 december 2019 serveren de leerlingen een 4-gangen kerstmenu voor € 26,50 per persoon. Met een bijpassend wijnarrangement betaal je € 40,- per persoon. Reserveer snel een tafeltje, want het kerstmenu is erg gewild.