Foodblog: culinair dineren bij Barbier Breda

Joepie! Samen met mijn mede foodie kreeg ik de kans om aan te schuiven bij Barbier in Breda. En omdat een echte foodie nooit onvoorbereid op stap gaat was het voorafgaand aan het diner al feest bij ons thuis. Zowel de Facebookpagina als de website werden afgestruind. Dit belooft veel goeds voor deze avond!

maak kans op een diner voor 2! check facebook en instagram


Allereerst kwamen we tot de conclusie dat er een Speak Easy cocktailbar verborgen zit in de Barbier. Whoeeee, dat maakt de feestvreugde alleen maar leuker. Al kwamen we daarna tot de ontdekking dat deze alleen op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond geopend is. Maar het leukste nieuws vonden we nog wel dat deze redelijk exclusief was. De cocktailbar is alleen toegankelijk als je de geheime code weet te bemachtigen die via de social media kanalen bekend word gemaakt. Tof!  

Na alle voorpret was het tijd voor het echte werk. En ik zal eerlijk toegeven; ik had een erg mannelijk restaurant verwacht. Ik heb immers geen baard of snor en wist niet of het echt iets voor mij zou zijn. Daarbij had ik verwacht dat we een hamburger met frieten of halve haan geserveerd zouden krijgen. Maar boy I was wrong! 

We worden ontvangen door Emiel, hij geeft ons eerst een tour door het restaurant en brengt ons vervolgens naar ons tafeltje. 


Het toffe aan Barbier is dat er achterin de zaak allemaal kluisjes zijn. Hierin kunnen de gasten hun gekochte flessen alcohol bewaren. Dit maakt dat ze deze niet compleet hoeven op te drinken en dat ze er een andere keer weer van kunnen genieten. De naam van de eigenaar komt dan op het kluisje te staan en de eigenaar krijgt de sleutel mee naar huis. Leuk concept! 

Op zoek naar de ingang van de verborgen cocktailbar!

Toen we aanschoven aan ons tafeltje ontdekten we de uitgang van de cocktailbar. Helaas wilde Emiel niet verklappen waar de ingang zat en nadat we zelf drieëntwintig pogingen hebben gedaan, hebben we deze helaas nog steeds niet gevonden. Dan zullen we in het vervolg toch maar de viercijferige code via Facebook moeten achterhalen.  


Op aanraden van Emiel wordt er een heerlijke Mort Subite geserveerd. We starten de avond met het drankje Mort Subite! 

Als voorgerecht krijgen we de Smoked Salmon en de Braised Veal geserveerd. Deze mogen wij in ontvangst nemen van Teis, de chef. De zalm wordt prachtig geserveerd en heeft een heerlijke smaakcombinatie.

De kalfssukade is zo mals dat ik met mijn mes zonder enige moeite het vlees kan snijden. Dit gerecht wordt geserveerd met drie verschillende bereidingen van tomaat wat zorgt voor een verrassend feestje in je mond! 

Je begrijpt, na het voorgerecht zijn al onze verwachtingen al teniet gedaan. Want dit was alles behalve een hamburger met frieten, om nog maar te zwijgen over de mooie aankleding van het restaurant, de fijne sfeer en de vriendelijke service. Wij zijn nu al enthousiast! 

Als hoofdgerecht ontvangen we de Guinea fowl. Deze wordt geserveerd met een lekkere rode wijn saus en is heerlijk zacht van smaak. Dit gerecht is niet alleen erg lekker, maar ook bijna te mooi opgediend om het op te eten! 

Mijn mede foodie ontvangt intussen de Torched Salmon. Nu denk je misschien; wéér zalm? Maar geloof me, wij hadden er beide geen enkel probleem mee. De zalm wordt geserveerd met een heerlijke saus van witte wijn en is beide ons favoriete gerecht! 

Een lekker drankje om de maaltijd mee af te sluiten! 

Emiel kreeg ons beide zo ver om na het lekkere biertje een Gin Tonic te proberen. Ondanks dat we beide geen gin tonics fans zijn gaan we toch de uitdaging aan. En het lukte! Emiel maakte de gin tonic zelfs voor ons zoet genoeg. Lekker drankje om samen met het nagerecht de maaltijd af te sluiten. 

Als kers op de taart krijgen we namelijk de Chocolate bar en Kaffir yoghurt geserveerd. De chocolade bar past verrassend goed bij de Gin Tonic, dit door de combinatie van chocolade en frambozen. 

Wij vinden vooral de Kaffir yoghurt fantastisch, het smaakt naar gesmolten limoen ijs in de positiefste zin van het woord: romig, fris en een heerlijke lichte afsluiter van het diner.  

ook zonder baard kan je bij barbier verschijnen! 

Nu kunnen we denk ik wel stellen dat deze avond heel anders is verlopen dan dat we verwacht hadden. Want waar was de halve haan en waar waren alle mannen met baarden? Die waren er wel hoor, geen zorgen; maar er waren ook twee oudere echtparen en twee vriendinnen. Ook zonder baard kan je bij Barbier dus prima verschijnen! 

Mijn foodpartner in crime en ik balen nog steeds dat we de geheime ingang naar de cocktailbar niet hebben gevonden en wachten op het moment dat we de code achterhalen en daar drankjes kunnen gaan doen!  

Emiel en Teis, dank voor het heerlijke eten, jullie mooie verhaal en de fijne avond! Tot snel in de cocktailbar! 

Tags: dineren bij Barbier , eten in breda