Foodblog: Barbier Private Dinner

Uiteten in je eigen huis? Dat doe je gegarandeerd met Barbier Private Dinner! Tijdens een avondje ‘Barbier at Home’ geniet je van een 3-, 4- of 5-gangendiner aan huis, inclusief drankarrangement. Vanaf 4 personen boek je al een compleet verzorgde avond, mét personeel. De mannen komen met een privé chef-kok en bediening dus jij hoeft helemaal niks te doen! Want thuis dineren met een afhaalmenu is leuk, maar hoe fijn is het als je écht nergens naar om hoeft te kijken? Blogger Kiki van Kiek & Create ging even langs om de culinaire hoogstandjes te proeven. Lees mee en kijk wat je thuis kunt verwachten. 

met liefde door de maag

Barbier heeft een seizoensgebonden kaart. Je kunt kiezen uit een 3-gangen chefs menu (€,75- p.p.), een 4-gangen chefs menu (€85,- p.p.) of een 5-gangen chefs menu (€95,- p.p). Alle menu’s zijn inclusief drankarrangement, met de keuze uit bier, wijn of cocktails. Zolang jij minimaal twee kookpitten en een oven hebt, serveert Barbier het complete menu aan tafel. Zo kun je optimaal genieten van je avondje uit en focussen op je gezelschap! 

We trappen af met een licht en smaakvol voorgerecht. Het bestaat uit een Argentijnse gambatartaar met een dressing van limoen, een salade van bulgur, een toast van focaccia, tomaat, komkommer, pijnboompitjes en een bouillon van tomaat. De malse tartaar heeft de herkenbare structuur van gamba en wordt mooi aangevuld door de friszoete limoendressing. De tomatenbouillon is zoet van smaak en zorgt voor een fijne balans in het gerecht. Voor de extra bite is de krokante toast van focaccia een perfecte toevoeging. Daarbij is het een mooi gerecht om naar te kijken en trap je de avond af met een verassende start! 


Het tussengerecht is een surf & turf principe: malse kalfssukade en zeewolf, een crème van knolselderij en een crème van piccalilly, mosterdmayonaise, beurre noisette, Amsterdamse uitjes en groene appel. Het is een feestelijk schilderijtje om te zien én te proeven! De zachte crème van knolselderij heeft een aardse, pure smaak, terwijl het zoetzuurtje van de Amsterdamse ui juist weer verrassend is. Door de beurre noisette komt er een noot-achtige smaak vrij en dat wordt weer in balans gebracht door de frisse tint van groene appel. Je proeft dat de chef weet wat hij doet met verschillende smaakcombinaties. Verrassend, culinair en heel smaakvol! Of de zeewolf en de kalfssukade goed gebakken zijn? Het feit dat het lekker wegsmelt op mijn tong zegt genoeg denk ik… Smullen!! 


Als hoofdgerecht ligt er een mooie tournedos met groenten klaar. De seizoensgebonden asperges zijn goed gegaard en geven een lekkere bite aan het gerecht. De zachte structuur van de tournedos met authentieke jus is sappig en mals. Alle ingrediënten proeven ontzettend vers en de chef houdt mooi de originele smaken in stand. Er is wederom gespeeld met een crème, en dit keer van doperwten. Deze hartige, pure smaak is een verfijnd element en past helemaal bij de traditionele smaken van de andere ingrediënten. Overigens kun je het ook aangeven als je vegetariër bent, dan komt de keuken graag met een mooi alternatief. 

Bij Barbier is de prijs-kwaliteit verhouding perfect. Dat uit zich wederom in de laatste gang: een taartje van pure chocolademousse, sinaasappel, boerenjongens in rum, ijs van vanille en een crème van aardbei. Er is niets zo vervelend als je het dessert over moet slaan vanwege een volle maag. De porties bij Barbier zijn zo afgestemd dat ook het dessert met liefde door de maag gaat. Dit heerlijke zoetachtig taartje met een frisje van sinaasappel past helemaal in het rijtje. De finishing touch van de atsina cress geeft een anijsachtige smaak en is de kers op de taart. En dan te bedenken dat je geen moment van je stoel hoeft te komen maar uitgebreid kan genieten van iedere gang… Wat een luxe! 



Wil je ook reserveren bij de Barbier voor een compleet verzorgde avond uit? Wacht niet langer en kijk op de website naar een datum! Ook voor grote groepen of op ‘niet-beschikbare’ dagen maakt de Barbier graag ruimte. Stuur een mail 
naar info@barbierbreda.nl of bel op 06-44940460 voor de mogelijkheden.