Foodblog: cocktails in de Speakeasy bij Barbier

Een avond doorbrengen bij Barbier kan heel verrassend eindigen... Dat het eten hier super goed is, dat wisten we al. Maar de Speakeasy Cocktailbar? Dat was nieuw voor ons! Als jij, net als wij, van een lekker drankje houdt, dan móet je hier een keer heen gaan. De foto's en het verhaal hieronder zeggen volgens ons genoeg!

De kappersstoel ging opzij en er verscheen een trap naar beneden

Terwijl er nog iemand geknipt wordt door een vrouwelijke barbier, wordt de kappersstoel naar rechts verschoven en verschijnt er een trap naar beneden. We lopen de trap af en zijn natuurlijk super benieuwd waar we terechtkomen, maar het overtreft zelfs al onze verwachtingen... Hoe de ervaring precies is, dat laten we natuurlijk een beetje in het midden. Maar wat we aantreffen is een mengeling van een goede vibe, gezellige muziek en een authentiek sfeertje. Na 5 minuten zijn we bij wijze van spreken vergeten dat we in Breda zijn; dit is echt eens iets anders. Op een hele positieve manier!

Ook zijn we hierdoor extra nieuwsgierig geworden naar het concept van de Speakeasy. Gabriël, onze gastheer, vertelt dat we hiervoor een jaar of 100 terug in de tijd gaan. Het drinken van alcohol was niet zo vanzelfsprekend als nu en er werd zelfs een stop gezet op de productie van alcohol. Om de dorst toch te stillen, werden manieren bedacht en plaatsen gevonden om alsnog een alcoholisch drankje te nuttigen. Je moest hiervoor een geheime route afleggen, of je moest in het bezit zijn van een geheime code. Als dit lukte kwam je in de ruimte waar het te doen was: de zogenoemde Speakeasy. 

De cocktails zijn perfect van smaak

We starten met de eerste cocktails: Ötzi's Treasure en the Kingfisher. Het leuke aan beide cocktails is dat deze ook op de menukaart staan als dessert. Ötzi's Treasure bestaat onder andere uit een basilicum wodka (die ze bij Barbier zelf maken), zout, eiwit en aardbeien en wordt gemaakt op basis van gin. De smaak is een mengeling van zoet en zuur en het eiwit zorgt er daarnaast voor dat de cocktail erg zacht is van smaak. Je proeft dat de smaken goed op elkaar zijn afgestemd. Een erg aangename starter!

Een erg aangename starter

Ook the Kingfisher valt meteen goed in de smaak. Een tropische, frisse en romige cocktail met de groenige kleur van pistache. Er is onder andere banaan, perzikgel en amandelsap aan toegevoegd. Het mooie aan deze cocktail is dat je alle smaken kunt ontdekken. Zeker een goed teken, denken wij. Ook hier is eiwit aan toegevoegd voor de textuur. 

Nadat Gabriël ons verteld heeft dat hij ook advies geeft over cocktails, laten we ons graag adviseren. Hij is er zeker van dat de 'Nectar of Styx' en de 'Fujiwara's Black Dragon' bij ons in de smaak gaan vallen. De Nectar of Styx gaat terug naar de Griekse mythologie: een cocktail met een verhaal. Het drankje bevat onder andere merlot grape juice, gin, donker fruit, creme de cassis en limoensap. Het heeft een licht romig textuurtje en ziet er echt prachtig uit. De garnering en het glas spelen zeker een rol in de ervaring. 

Daarnaast krijgen we de Fujiwara's Black Dragon. In deze cocktail komen Chinese en Japanse invloeden samen, wat 'm erg uniek maakt. De cocktail is gemaakt van onder andere gedroogde oolongthee siroop, groene thee extract (matcha), citroensap en vlierbloesemsiroop. Er komen smaken samen, je proeft ze na elkaar en ze rollen in elkaar over. Echt perfect! De pocky stick op het glas is een Japans stokje waar matcha omheen zit, goed voor een extra crunchy smaak. 

Voor de laatste ronde cocktails laten we ons verrassen door Gabriël. Na alles wat we tot nu toe gehoord hebben vertrouwen we erop dat hij twee heerlijke cocktails voor ons neerzet. En jawel, we begonnen de avond niet alleen goed, maar sluiten 'm ook op een erg goede manier af!

De 'gouden' cocktail heeft de naam 24 Carrot Magic gekregen, een ode aan Bruno Mars en zijn bijna gelijknamige nummer 24K Magic. Alle cocktails hebben hier een verhaal, wat de beleving van een avond in de Speakeasy echt uniek maakt. Met goud splin en citroenzest als garnering en een cocktail die bestaat uit gouden perzieklikeur, honingsiroop, grapefruitsuiker én bourbon whisky is dit een erg speciale cocktail. En zo smaakt 'ie ook zeker. 

De laatste cocktail staat nog niet op de kaart. Toch mogen wij de cocktail bestaande uit rum, kiwi puree, elstar appelsap, eiwit, limoensap, suikerwater, grapefruit bitter en koriander bitter alvast proeven. En we zeggen één ding: als deze cocktail binnenkort op de kaart staat, komen wij hier zeker nog een keertje terug!

Over deze avond en de hele ervaring kunnen we uren praten, maar het leukste is om het zelf te ervaren. Dus wil jij eens 'iets anders' dan een standaard avondje in de stad? Dan ben je bij Barbier zéker aan het juiste adres. Ontdek de code via de social media kanalen van Barbier en wacht niet langer: deze avond vergeet je niet snel!