Foodblog: Dineren bij Restaurant De Overkant

Restaurant De Overkant is te vinden in de levendige Boschstraat en is een tijd geleden overgenomen door chef-kok Joey van Breugel. Wij gingen langs om ons te laten verrassen door 'Het menu van de chef'. Lees je mee?

Bij binnenkomst worden we begroet door Joey, eigenaar en chef-kok van Restaurant De Overkant. Hij wijst ons naar onze tafel en we worden verrast met een glaasje prosecco dat voor ons ingeschonken wordt. Daarbij worden wat gemengde olijven en een mandje met vers brood en huisgemaakte kruidenboter geserveerd. Na deze aangename start van de avond worden we steeds benieuwder wat Joey voor ons in petto heeft vanavond.

Als de glazen leeggedronken zijn, wordt de amuse geserveerd. We krijgen een mooi wit schaaltje voor met daarin gerookte makreel. Onder de makreel liggen rucola, rode ui en kappertjes. De amuse is afgetopt door middel van een heerlijke cocktailsaus.

Na nog een drankje besteld te hebben komt na niet te lang wachten het voorgerecht. Dit is Filet Americain met daarop mosterd, augurk, rode ui, rucola en Parmezaanse kaas. Bij dit verrassend mooi opgemaakte voorgerecht wordt toast geserveerd. De mosterd is grof van structuur en sluit goed aan bij de zachte Filet Americain. Dit gecombineerd met de bite van de augurk en de smaak van Parmezaanse kaas maakt het tot een mooi geheel en een heerlijk voorgerecht.

Het tussengerecht brengt ons weer terug naar vis. We krijgen gebakken kabeljauw geserveerd met daarbij een gamba en broccoli. Als we beginnen te eten worden we verrast door de heerlijke tomatenrisotto die onder de kabeljauw ligt. De kabeljauw en de risotto vullen elkaar perfect aan.

Het hoofdgerecht zijn lamskoteletten met daarbij seizoensgroenten en een jus van tijm. De seizoensgroenten die we bij de lamskoteletten geserveerd krijgen zijn witlof, wortel, rode biet, broccoli en romanesco. Naast de malse lamskoteletten en de seizoensgroenten proeven we ook boontjes omwikkeld met spek en aardappelen.

Na alle heerlijke gerechten die we gepresenteerd kregen en geproefd hebben, krijgen we nog een dessert om de avond mee af te sluiten. Deze bestaat uit een frambozentaartje met daarbij vers, rood fruit en verkruimelde Bastogne koek. Als extraatje is het bord opgemaakt met chocolade. 

Ondanks het feit dat alle porties perfect qua formaat zijn geweest, hebben we voor een dessert als dit nog een plekje over. Dit is een heerlijke zoete afsluiter van het hele diner.

Ben jij ook benieuwd naar het heerlijke menu van de chef? Neem dan snel een kijkje op het profiel van Restaurant De Overkant en neem contact met hen op!