Foodblog: Dineren bij Restaurant Vandaag

Op maandag 18 juni hebben onze Foodies weer genoten van een heerlijk diner. Dit keer werden ze verwacht bij Restaurant Vandaag. Dit prachtige restaurant is gevestigd op het recreatieve Breepark. Restaurant Vandaag heeft een all-in concept, onbeperkt genieten van buffet tot live cooking waarbij gerechten van over de hele wereld aan bod komen. Benieuwd? Lees dan verder en geniet mee...



Wanneer we met de bus op Breepark aankomen is het even zoeken naar de ingang maar zodra we de eerste bordjes vinden is het smul-paradijs snel gevonden. We worden ontvangen bij een prachtige balie die enorm straalt met al haar gouden accessoires, een mooie binnenkomer! 


Vanaf deze balie worden we door een gastvrouw begeleid naar onze tafel. Onderweg vertelt ze ons uitgebreid over alle verschillende gerechtjes en producten die ze serveren. Zo lopen we langs een kookeiland met verschillende soorten vis en sushi. Je begrijpt, daar zijn wij al helemaal verkocht. 


Daarna door naar en kookeiland met verschillende voorgerechten; carpaccio, olijven, een variatie aan salades en een heuse saladebar. Ook zijn daar verschillende soorten soepen te vinden, deze kun je zelf op smaak brengen met verschillende kruiden. Tenslotte komen we langs de warme gerechten. Veel vlees, groentes en ook een prachtig wok gedeelte waar je jouw maaltijd kunt laten wokken.

Carpaccio, olijven, verschillende salades, prachtige voorgerechten! 

De rondleiding op zichzelf  is al een feestje en nadat we een tafeltje toegewezen krijgen, gaan we op pad voor de eerste ronde. Het leuke is dat het restaurant enorm sfeervol is ingericht, mooie fluwelen stoelen en marmeren tafeltjes. Daarbij is het prachtig aangekleed met veel planten en gouden accessoires.

Het smaakt magisch en ziet er prachtig uit

Allereerst gaan we voor de sushi en die is heerlijk. Niet te plakkerig, wat je vaak ziet in restaurants waar ze meerdere keukens serveren, en het smaakt mega goed! Ook krijgen we een pokébowl geserveerd, eentje met tonijn en eentje met zalm. Smaakt magische en ziet er ook nog eens prachtig uit! 

Daarna is het tijd voor een salade en een zelf gemaakt bordje anti pasta. We hebben onszelf uitgedaagd om de borden zo mooi mogelijk op te maken, natuurlijk staat dat ook mooier op de foto maar het maakt het eten ook leuker en het opscheppen uitdagender.

Verse ravioli, met een vulling naar keuze

Na de eerste twee rondes is het tijd voor de warme gerechten. We gaan beiden voor de verse ravioli, met vulling naar keuze. De ravioli wordt aan het kookeiland bereid door de chefs, prachtig om te zien en heerlijk dat alle gerechten écht vers zijn. Ook genieten we van verschillende soorten groentes en een stukje zalm. Ik vind het verbazingwekkend dat Vandaag zoveel verschillende gerechten uit verschillende keukens serveert, maar alles echt heel goed op smaak is. 

Dan is het eindelijk tijd voor het hoogtepunt van de avond. Voor mij dan, want ik ben verliefd op alles wat zoet is en toetjes heet. Het dessert buffet is niet heel groot maar wel erg uitgebreid. Zo zijn er pannenkoekjes, is er crème brulée en zijn er twee chocolade fonteinen. Daarnaast zijn er verschillende soorten ijs, vers fruit en veel gebak! Jum! De chocolade fontein is extra bijzonder, deze is namelijk van de pas ontdekte Ruby chocolade. Restaurant Vandaag heeft in Nederland de primeur met deze Ruby-fontein. Dat moeten we natuurlijk proberen, de chocolade is heerlijk! Echt anders, er is een licht zuurtje in te herkennen wat de chocolade iets fris geeft. Wij zijn verkocht, roze en chocolade is sowieso een goede combi wat ons betreft. 

Een fristi- en Chocomel tap. Feest!

Het toffe aan Vandaag is dat je ook je eigen drinken kunt tappen. Ze hebben verschillende soorten frisdrank, allerlei soorten koffie én hetgeen dat het kleine kind in mij naar boven haalt; een Fristi- en Chocomel tap. Feest! Over kleine kinderen gesproken, het restaurant is uitermate geschikt om met kinderen te bezoeken. Ze hebben namelijk speciale prijzen voor kinderen en ze kunnen er koekjes bakken. Dus als de buikjes van je kids vol zitten kunnen zij beginnen aan het voorbereiden van het toetje en kun jij nog een rondje langs het buffet, fijn toch?

In juli en augustus hebben ze nog meer gerechtjes bij Restaurant Vandaag. In deze maanden staat de krab en burger centraal. Ze zullen dan onder andere krabkoekjes en wagyu burgers serveren. Wagyu burgers zijn burgers van een speciaal soort rund, deze komen uit Japan. Het Wagyu vlees is gemarmerd wat wil zeggen dat er kleine vetadertjes door de spieren van het vlees lopen. Als het vlees verwarmd word gaat dit vet op in het vlees. Door de verspreiding van de vetadertjes krijg je een nog intensere smaak van het vlees.

Koekjes bakken voor de kids

Vandaag is echt een aanrader. Het eten is kwalitatief erg goed en het aanbod is groot. Dit maakt het ideaal voor een etentje met een grote groep. Ook zijn allergieën goed aangegeven, wat fijn is. Naast het eten is het personeel erg vriendelijk en ziet het er gewoon prachtig uit. Mijn mede foodie en ik hadden het gehele interieur wel mee naar huis willen nemen. En als je nu nog twijfelt; ga op je verjaardag en neem drie vrienden mee. Als zij betalen mag jij gratis smikkelen van al het lekkers dat ze serveren. Daarna ben je vast overtuigt en keer je vast snel terug!

Tags: Restaurant Vandaag, breepark