Foodblog: een smaakwandeling door dependance

De Dependance staat bij ons bekend als één van de gezelligste kroegen op de Havermarkt in Breda. Wij kennen het met name van het borrelen, stappen met vrienden en tot de laatste uurtjes dansen op de muziek van 'De Jongens Van Je Weet Wel'. Los van wat bitterballen en speciaalbiertjes kennen wij de andere kant van de Dependance nog niet. Vandaag is het tijd voor ons om de dinerkaart te ontdekken! 

LEUK ZITTEN VOOR EEN AVONDJE UIT! 


Bij binnenkomst valt ons gelijk op dat de Dependance de laatste tijd veel veranderingen heeft ondergaan. Van nieuwe houten tafels tot leren industriële barkrukken. Leuk zitten voor een avondje uit! Kort na binnenkomst worden wij enthousiast begroet door de chef-kok. Zij werkt hier sinds een jaar en heeft er mede voor gezorgd dat er sinds twee maanden een nieuwe menukaart is. Ze wil ons vanavond verrassen met allerlei verschillende specialiteiten, een soort smaakwandeling door de Dependance. 

Na het inschenken van een wijntje en de keuze voor een Breda’s speciaalbier (Witte Anker), zitten wij er klaar voor. 

de sexy bacon

Als voorgerecht krijgen wij twee huisgemaakte bites. Als eerste de sexy bacon, gebakken buikspek in esdoornsiroop en basterdsuiker. Deze bacon is een combinatie van zoet en hartig met barbecuesaus om in te dippen. En de absolute favoriet van de voorgerechten: jalapeño poppers. Dit zijn peperbommetjes gevuld met roomkaas en cheddar omwikkelt met krokante bacon. Als je het ons vraagt een perfect voorgerechtje of ‘bite’ tijdens de borrel. 

Bij het voorgerecht krijgen wij als verrassing de Club Dependance geserveerd. Een club sandwich met kipfilet voor de grote trek! Deze is precies zoals je wilt dat een club sandwich is. Getoast brood met onder andere Grana Padano, ei, krokant gebakken bacon en truffelmayo! 

Wachtend op het hoofdgerecht bladeren wij door de menukaart. Wat opvalt is dat je hier verschillende voordelige keuzemenu’s kan bestellen van 19 tot 25,50 euro, als ook een grote variatie aan losse gerechten en bites om te delen, waarvan wij er al twee hebben geproefd. De Griekse roots van de chef-kok zie je hierin duidelijk terugkomen. 

Echt een perfect gerecht om te delen

Dit geldt ook voor het hoofdgerecht. Wij krijgen de Chicken Dog en de specialiteit (en favoriet) van de chef, feta uit de oven. De chicken dog is een grote knapperige hotdog gemaakt van kippengehakt, cheddar en jalapeños. Afgetopt met sla, gebakken uitjes, tortillachips en chipotle mayonaise, super lekker! 

De feta uit de oven is de tweede grote verrassing van de avond. Echt een perfect gerecht om te delen. Goed op smaakt gemaakt met knoflook, tomaat, jalapeño en olijfolie. Heerlijk te combineren met de huisgemaakte crostini’s die er bij geserveerd zijn. 

Ook de hoofdgerechten zijn flinke porties. Je krijgt hier écht waar voor je geld. Super om alles op deze manier te mogen proeven. Als zoete afsluiter delen wij de chocovulkaan met een verse muntthee. 

Voor ons is de Dependance niet langer alleen een borrel- en stap café. Wij raden je echt aan hier eens heerlijk uit eten te gaan. De goed op smaak gebrachte en gepresenteerde gerechten zullen je verassen. Bijkomend voordeel, je hoeft hier na het dineren niet direct naar huis. Want een goede stapkroeg is het ook!