Foodblog: even in Spanje bij La Cubanita

Er staat weer een heerlijke foodblog in de agenda van onze foodies! Dit keer bij La Cubanita, het gezellige Spaanse tapasrestaurant aan de Vismarktstraat. Dit belooft een typisch Spaans avondje te worden!



Bij binnenkomst komen de Spaanse sferen je tegemoet. We worden direct gastvrij ontvangen door een medewerkster, die ons direct naar ons tafeltje begeleid.  Wij zijn al bekend met het concept, voor ons is hier geen verdere uitleg over nodig. Bij La Cubanita bestel je kleine gerechtjes om te delen, tapas. De medewerkster wijst ons op de nieuwe menukaart die twee weken geleden is ingegaan. Hier worden we erg blij van, nieuwe gerechtjes die we allemaal willen proeven! Naast de nieuwe kaart worden we verrast met een leuke actie. Bij bestelling van twee cocktails krijg je een waaier cadeau. Die zal komende zomer zeker een keer van pas komen! 

Bij cubanita serveren ze super lekkere cocktails!

We starten met een mandje brood met ailoi, ervaring leert ons dat La Cubanita écht lekkere aioli serveert. 

Hoogste tijd om de menukaart open te slaan en eens goed te gaan bestuderen welke gerechtjes we vanavond gaan proeven! We starten met de Carpaccio con pesto en de 'Tabla de charcutería'. De Carpaccio is rijkelijk belegd met Parmezaanse kaas, pesto en rucola. De charcuterie is een plankje met een variatie aan voortreffelijke Spaanse vleeswaren, mooi fijn gesneden en van super goede kwaliteit!

Daarnaast bestellen we de vitello tonato. Dit is dungesneden kalfsvlees met tonijn-mayonaise. Een licht en zacht gerechtje, de vitello is flinterdun gesneden, heerlijk! Natuurlijk mag bruschetta con salsa de tomate niet ontbreken tijdens een Spaanse avond. Het brood is krokant, de tomaat super smaakvol en er is lekker veel knoflook gebruikt. Een goede start van deze avond! 

Een nieuwe kaart met nieuwe gerechten, laat je verrassen!  

Tijd voor ronde twee! We proberen één van de nieuwe tapas; bladerdeeg gevuld met geitenkaas en honing op een bedje van komkommer en veldsla. Súper lekker, wat ons betreft een mooie aanvulling op de kaart. Het bladerdeeg is krokant en de geitenkaas zacht en warm, dit is echt comfort-food! 


We besluiten voor een fris tussengerecht te gaan; toast met gerookte zalm en dille. Een typisch gerechtje waar je geen genoeg van kunt krijgen. De porties zijn precies voldoende om samen te delen, op deze manier kun je lekker veel gerechtjes proberen! Tot slot worden de kip-rolletjes in bacon geserveerd. Wederom super lekker, dat smaakt naar meer! 

Samen delen, wat is er leuker dan daT?


Daar komen ze aan, de hamburguestitas! Naar mijn mening de lekkerste Spaans gekruide hamburgertjes van Breda. Vier hamburgertjes met een dipje van aioli, dat is pas echt smullen! Ook hebben we gekozen voor een nieuw gerechtje op de kaart; Flambini. Dat is plaatpizza met gekruid varkensvlees. De bodem is krokant en lekker dun. Het vlees is mals en super goed op smaak. Wederom een heerlijke toevoeging aan de kaart.  

TERUG VAN WEGGEWEEST: CHORIZOKROKETJES! 

Naast spareribs staat een erg geliefd gerechtje op tafel die terug is van weggeweest: Chorizokroketjes! De chorizokroketjes worden geserveerd met een heerlijk tipje piccalilly mayonaise. Hier worden we echt blij van! 

We zijn beiden bekend bij Cubanita en heel erg fan van de kaaskroketjes, we besluiten daarom twee porties te bestellen. De kroketjes zijn van buiten lekker krokant en van binnen erg smeuïg. Ondanks dat we stiekem al best veel hebben gegeten kunnen we deze heerlijke tapa niet weerstaan! Een echte favoriet. 

Naast de kaaskroketjes krijgen we de zalmfilet met dragonsaus geserveerd. De zalm is goed gekruid en de saus maakt dit gerechtje helemaal af! 

Tot slot bestellen we de heerlijk krokante kippenkluifjes waar we graag een klein plekje in onze buik voor vrij houden. Natuurlijk bewaren we wat ruimte voor een toetje, want ook die zijn heerlijk bij La Cubanita, weten wij uit ervaring! 

Op de kaart staan acht heerlijke desserts, waar we bijna niet uit kunnen kiezen. Ik heb mijn keuze al snel gemaakt, ik ga voor de 'Tiramusú', een echte klassieker! De tiramisu is erg zacht van smaak 

Mijn foodbuddy is na lang nadenken vrij zeker van haar keuze. Zij gaat voor de 'Crema Catalana', een heerlijke vanillepudding met een gekarameliseerd suikerlaagje. Naast onze desserts drinken we een verse muntthee. 

Wij kunnen natuurlijk niet weg gaan zonder een cocktail te drinken bij La Cubanita. Omdat ik deze avond de bob ben ga ik voor een Virgin San Sangria. En deze smaakt net zoals een sangria, erg fruitig. Mijn tafelgenoot gaat voor de Mojito, deze valt zeker ook in de smaak en is heerlijk.

Na deze lekkere cocktails kunnen wij voldaan naar huis! We hebben een gezellige avond gehad bij La Cubanita en ons even helemaal in de Spaanse sferen gewaand.