Foodblog: It's time for Ribz!

Dit keer brengen onze foodies een bezoek aan Ribz.nl wat te vinden is in de foodhall Breda aan de Reigerstraat 24 in het centrum. Dit is het tweede restaurant van de eigenaren van Dakota’z in Roosendaal die bekend staan om hun heerlijke spareribs. 

Bij binnenkomst valt ons gelijk de gezelligheid en de leuke sfeer op die ze hebben gecreëerd binnen de foodhall. Je kunt het eigenlijk zien als het grootste overdekte terras in Breda, wat zeker in de wintermaanden zeer welkom zal zijn. Op vrijdag en zaterdag is er ook een dj aanwezig die de foodhall voorziet van de juiste muziek.


Eerst bestellen wij een drankje aan de centrale bar van de foodhall, lopen richting Ribz.nl voor een menu en nemen plaats aan een tafel in de buurt.

Uiteraard staan er spareribs op het menu. Deze zijn gegaard naar geheim familie recept en hebben al veel lof gekregen bij Dakota’z in Roosendaal. Deze spareribs worden dan ook op verschillende manieren gebruikt en zijn met verschillende marinades te bestellen. Andere items op het menu zijn chicken wings, ribdogs, getoast stok- of briochebroodje, een special en een aantal side dishes.


Het bestellen gebeurt aan de counter van Ribz.nl, waarna je een buzzer mee krijgt zodat je weet dat je gerecht klaar is. We starten als eerste met de ribdog. Je kunt hierbij kiezen tussen pulled pork, crunchy chicken of boneless ribs. Wij kiezen voor de boneless ribs met smokey marinade. Dit wordt geserveerd op een luchtig brioche broodje met crunchy ui, rode ui en een mayonaise dressing. De smokey marinade is heerlijk en zorgt voor een échte bbq smaak.

platter 2 share 

Omdat wij na deze ribdog erg benieuwd zijn naar de overige gerechten besluiten wij om een platter 2 share voor 1 persoon te nemen. Het is erg leuk dat je voor een aantal dingen zelf de marinades en sausjes kan kiezen. Wij kiezen voor de sesam honing spareribs, pulled pork met smokey marinade, friet met truffel mayonaise en een maiskolf. Verder worden er nog worstjes, chicken wings (halal), coleslaw, knapperige ui en een salade dip met ribz.nl saus bij geserveerd.

Wat ons direct opvalt is de 9 uur gegaarde pulled pork die heerlijk smaakt en lekker crispy is! De worstjes hebben een krokant velletje wat zorgt voor een heerlijke bite. De spareribs zijn perfect gaar en het is duidelijk waarom ze de naam Ribz.nl hebben gekozen.  De sides dishes passen allemaal zeer goed bij het vlees en de marinades, waarbij voor ons de knapperige ui favoriet is. Dit eten is duidelijk om te delen en dit zorgt ook voor een leuke sfeer aan tafel die ook weer volledig past bij de ongedwongen sfeer van de foodhall.


Wij kunnen maar niet genoeg krijgen van de heerlijke gerechten en besluiten om ook nog de Casino Royal Special Sandwich te bestellen. Getoast briochebrood met boneless ribs, truffelmayonaise, sla, zoete uien chutney, knapperige ui en rode ui. De smaak van dit gerecht is voor ons perfect in balans. Het zoete van de uien chutney, het volle van de truffelmayonaise, het knapperige van de ui en de wederom perfect gegaarde spareribs zorgde wat ons betreft voor een top gerecht.  Wij vinden het dan ook terecht dat dit als special op de kaart staat. Let er wel op dat deze special echt een hoofdgerecht op zich is.

All our meat is tender and tasty

Ribz.nl maakt voor ons de kreten op hun menu kaart zoals “All our meat is tender and tasty” en “you can’t live a full life on an empty stomach” volledig waar! 


Nadat wij gegeten hebben kletsen we nog even na met het personeel. Zij vertellen ons nog dat er in de nabije toekomst ook loaded fries op het menu komen te staan en dat ze zeer binnenkort, buiten het afhalen ook in de binnenstad van Breda gaan bezorgen. Tot gauw bij Ribz.nl!