Foodblog: Ontdek de Syrische keuken bij Mo's Falafel

Bij Mo’s Falafel in de Bredase Foodhall vind je de Syrische keuken op zijn best! Eigenaar Mohammed woont nu ruim 4,5 jaar in Nederland en heeft zijn hart en ziel in zijn restaurant gestoken. Zeven dagen per week staat hij voor je klaar met onder andere heerlijke falafel en mezze. 

“Een eigen restaurant is altijd al mijn droom geweest. Ik heb zeven jaar lang horeca gerelateerde studies gevolgd.”

Bij de start in de Foodhall heette Mohammeds restaurants nog Moudi’s maar sinds kort is de naam veranderd naar Mo’s Falafel. “Ik wilde een naam die iets specifieker is”, vertelt de eigenaar. Met hulp van onder andere Buddy to Buddy, Thunder & Bold, Nine Yards Customs en Private Investor heeft Mohammed de droom van zijn eigen restaurant kunnen verwezenlijken. “Een eigen restaurant is altijd al mijn droom geweest. Ik heb zeven jaar lang horeca gerelateerde studies gevolgd.”

Wij werden uitgenodigd om de Syrische keuken te komen ontdekken! Bij Mo’s Falafel vind je - zoals de naam al doet vermoeden - falafel en verschillende hapjes om te delen. Denk hierbij aan de Spaanse tapas maar dan met een Syrische twist. Je hebt drie verschillende soorten wraps met falafel, verschillende soorten hummus en mezze, een grote schaal met verschillende hapjes. Alles wordt ’s ochtends vers klaargemaakt. Sauzen, dressings en de kikkererwten worden omgetoverd tot knapperige falafel. 

Eten zonder schuldgevoel dus!

We nemen eerst een kijkje op de menukaart. De gehele menukaart is vegetarisch en er zijn ook veganistische opties. “Tijdens de bootreis vanaf Syrië ontmoette ik mensen uit Afrika die niet op de vlucht waren voor oorlog, maar voor watertekort door klimaatveranderingen. Door vegetarische gerechten te koken en geen wegwerpplastic te gebruiken, wil ik mijn steentje bijdragen”, vertelt Mohammed. Eten zonder schuldgevoel dus! 

Tijd om te eten! We nestelen ons in het kleine tuintje van de Foodhall in het zonnetje. Er wordt een grote ronde schaal mezze geserveerd. Mohammed vertelt dat alles vers wordt klaar gemaakt en dat daardoor de gerechtjes nog wel eens kunnen verschillen. 

Op de schaal liggen vandaag gemarineerde olijven, falafel, baba ganoush, paprika hummus, bieten hummus, salade (genaamd: fattoush) en wijnbladeren met rijst en groenten. On the side krijgen we flatbread om te dippen. 

Dit is de lekkerste falafel en baba ganoush die we tot nu toe hebben gegeten

De gerechten zijn een werkelijke smaakexplosie. De falafel is kakelvers, krokant en goed gekruid. De  baba ganoush is gemaakt van aubergines en heeft een rokerige smaak. Dit is de lekkerste falafel en baba ganoush die we tot nu toe hebben gegeten. De hummus met bieten heeft een zoete nasmaak en de hummus met paprika heeft meer een zure nasmaak. Perfect om af te wisselen. 

De fattoush is een lichte, zoete salade met komkommer, tomaat, wortel, veldsla munt en pita crisp. Daardoor is de salade lekker crunchy. De wijnbladeren zijn flink gekruid en hebben een frisse smaak. Mohammed vertelt dat dit gerecht vijf uur lang wordt gekookt. Ook verklapt hij een van de geheime ingrediënten van dit gerecht: koffie. 

Wij hebben genoten van deze heerlijke schaal met verschillende gerechten. 

Ben je in de foodhallen? Dan mag je de stand van Mohammed zeker niet overslaan. De prijzen liggen tussen de zes euro en twintig euro. Smakelijk!