Foodblog: High Tea bij Patisserie Nettur

Donderdagochtend en de tweede week dat Patisserie Nettur haar deuren heeft geopend in de Sint Annastraat en wij mogen er heen! Als twee zoetekauwen keken wij er al even naar uit om te high tea-en bij dit leuke nieuwe tentje. Je kan eigenaresse Judie Rutten misschien kennen van Brandpunt, waar ze voorheen een afhaal-patisserie had. 


Nu worden we vriendelijk welkom geheten in haar eigen hippe en sfeervolle zaak. De prachtige glazen wand halverwege springt in het oog en geeft een doorkijk naar de keuken waarin je de patisserie-chef aan het werk ziet. Nettur heeft een drank- en uitgebreide thee kaart. Je kan er iets lekkers bij bestellen (genoeg te kiezen bij de toonbank), of op bestelling high tea-en en taarten afhalen voor speciale gelegenheden zoals gender-reveals en bruiloften. 

We starten deze morgen met een elfen- en de stressmanager thee. Deze laatste komt goed uit in een drukke werkweek kort na de zomervakantie. Ze serveren losse thee in een zeefje, waarvan de smaken uitgebreid op de kaart staan uitgelegd. 

De eerste ronde van de high tea is hartig. In samenwerking met Soepbar Piek in de Boschstraat krijgen wij een heerlijke verse soep van het seizoen, een kruidige mix van wortel, gember en een vleugje kokos. Perfecte combi met de beste kaasstengel ooit, nog warm uit de oven. En leuke weetjes: Nettur serveert soep van Piek en Piek verkoopt quiches van Nettur. De soepen worden mede gemaakt door dames met een afstand tot de arbeidsmarkt, hoe tof! 

Los van het lekkere eten valt Patisserie Nettur ook op door de inrichting. Wat blijkt! De vriend van eigenaresse Judie heeft de inrichting ontworpen en bijna alles zelf gemaakt met een knipoog naar het vak, zoals de lamp met glazen bakvormpjes. Oftewel, geen groot concern, maar een zaak met een verhaal. Wij houden er van! Naast de heerlijke gebakjes in de prachtig gemaakte toonbank, is er ook een grote wand vol lekkernijen die je kunt meenemen of iemand cadeau kunt doen met onder andere kaasvlinders, pindarotsen, frambozenmerengues en truffelchocolade. 


Na alles in de zaak bekeken te hebben zijn wij klaar voor de tweede ronde met een feest- en geluks-thee. We krijgen nu een prachtige etagère door Judie zelf geserveerd met uitleg over al het lekkers. Als eerste de macaron met framboos en limoen die precies goed is. Knapperig van buiten en zacht van binnen.

 Verder krijgen wij een originele tijgersoes met bramencompote en citroencremeux, die niet in, maar op de soes geserveerd wordt. Een cakeje met gezouten karamel en pecannoot, een tartelette met seizoensfruit Reine Claude d'Oullins pruim en een champagne witte chocolade truffel. 


Er wordt naast de zoete, ook aan de hartige trek gedacht door middel van kaasvlinders en twee mini quiches. Eén met chorizo en paprika en de ander met vier kazen. Om dit geheel af te maken krijgen we nog een kaasbroodje en, het blijft Brabant, een worstenbroodje geserveerd. 

Hadden we al gezegd dat alles, ja alles! zelfgemaakt is. Het wordt mooi geserveerd, met oog voor detail en goed afgestemde smaken. Waar een high tea soms te zoet kan zijn, was dit wat ons betreft de perfecte mix tussen zoet en hartig. Echt een aanrader, wij komen hier vaker!