Foodblog: Spaans genieten bij Tapasbar De Markt

Nog opzoek naar een sfeervol restaurant om dit weekend eens een hapje te gaan eten? Midden op de Grote Markt van Breda vind je een van de leukste plekken om gezellig Spaans te dineren en borrelen: Tapasbar & Borrelcafé de Markt! Een paar hapjes voor bij de borrel of tot ‘s avonds laat oneindig veel tapas eten: de Markt biedt je allerlei opties. Midden april komt daarnaast ook een nieuwe lunchkaart. Onze foodies hadden geluk en mochten afgelopen weekend in een gezellige en intieme setting tot in de late uurtjes genieten van de Spaanse keuken van de Markt!

win-actie

Sfeervol licht, hoge houten tafeltjes, krukken en een lekker Spaans muziekje: meteen een goed gevoel wanneer we binnenlopen bij de Markt. Na een vriendelijke begroeting tipt de bediening ons op basis van onze voorkeur de perfecte rode wijnen: de Spaanse Marqués de Riscal (hout, rode bessen en vanille) en de Spaanse Torres Sangre de Toro (volkruidig, zwart fruit). 

We starten met een heerlijke tapasplank: een prachtige presentatie van Spaanse ham (serrano en salchichon Ibérico) en heerlijke manchego en brandnetelkaas (een van de favorieten van de avond). De kaas was perfect te combineren met de zoete vijgenconfituur. Daarnaast lagen er ook fijne stukjes eendenborst met frambozendressing en sesamzaadjes bij.

dat is pas echt smullen! 

Na de heerlijke zoute kaasjes en hammetjes hadden we trek in iets dat onze smaak wat zou neutraliseren; een heerlijke frisse meloensalade met munt, feta en pompoenpitjes. Favoriet nummer twee van de avond! Ook de andere gerechtjes zagen er uit om te smullen en waren mooi gepresenteerd: Spaanse miniburgertjes met mozzarella en een tomaatje, waarbij het gehakt lekker gekruid was, inclusief het eigen de Markt sausje erop. 

Daarnaast konden we het ook niet laten om te kiezen voor een heerlijke mini-quiche met spinazie, feta en cheddar. En ook de knapperige empanada met tonijn en paprika-mayonaise viel bijzonder goed in de smaak! 

Tijd voor nog een ronde vol lekkere tapas. Voor de visliefhebbers onder ons waren daar de heerlijke zalmrolletjes met frisse roomkaas en komkommer. Onder het motto dat je van kaas nooit genoeg hebt, kozen we daarnaast voor de geitenkaasjes omhuld met goed doorgebakken spek. 

Omdat we ook nog zin hadden in een lekker stukje gegrild rundvlees bestelden we als laatste de Lomo a la plancha, geserveerd op een krokant gegrild stokbroodje. Jum!

Door naar ons favoriete deel! 

Genoeg van alle heerlijke hartige hapjes. Door naar iedereens favoriete deel: dessert! Allereerst hoort daar natuurlijk een echte classic bij: verse muntthee. Nadat we twee desserts hadden gespot bij meerdere tafeltjes naast ons, moesten we deze wel bestellen: de frisse cheesecake (did someone say cheese?) met aardbeiencoulis en het dessert van de maand, warme peer met noten crumble. Beiden superlekker en niet te zoet, plus een waar feestje op je bord qua presentatie!   

Als je opzoek bent naar lekkere en vernieuwende tapas waar je tot laat kunt dineren, ben je bij tapasbar de Markt aan het goede adres. Heerlijk en relaxed eten, precies zoals ze dat in Spanje doen.

Tags: tapas eten op de markt