Foodblog: zakelijke lunch bij De Dillenburg

Op een zonnige woensdagmiddag worden we vriendelijk ontvangen door Richard, een van de eigenaren van De Dillenburg. We nemen plaats in de gezellige binnentuin en maken ons klaar voor een lunch met het team. Restaurant De Dillenburg is een perfecte locatie voor een zakelijke lunch, centraal gelegen in het ginneken met genoeg parkeerplekken en een uitgebreide kaart waar voor ieder wat wils op staat. 

Vandaag zitten we gezellig in de zon maar binnen is rekening gehouden met stopcontacten onder de tafels, zo ben je er zeker van dat je laptop heel de lunch mee kan. We starten met bruiswater en een glas cava en nemen de rustige omgeving in ons op. Van de drukte aan de buitenkant van deze zaak in hartje Ginneken, is niets te merken. Je waant je in een fijne groene omgeving met gezellige witte tafeltjes. 

We starten onze lunch met het plateau met de oester proeverij, deze bestaat uit naturel, Aziatisch en gegratineerde oesters. Een heerlijk fris trio van oesters met daarbij een witte Verdejo, de Celeste. 

Een groot favoriet op de kaart bij De Dillenburg arriveert: Egg Benedict. Een brioche toast met spinazie, gerookte zalm, gepocheerd ei en Hollandaise saus. We genieten van de zon, gezelligheid en een wijntje, en zijn benieuwd wat de rest van het menu ons brengt. 

Richard komt met een bijzonder gerecht aan en verteld ons enthousiast over 'de Okonomyaki' dit is iets wat wij zelf nog niet kende maar waar we al snel van onder de indruk waren. 

Het is een Japanse Pannekoek met gamba, spek, wakame, Bonito, kewpie en okosaus, verteld Richard. De okonomyaki wordt gebakken, hierna gaat deze in de oven om verder te garen en de bonito flakes (dit zijn gedroogde, gezouten en gerookte tonijnflakes) bewegen door de warmte van de pannenkoek. Het ziet er uit alsof het bord nog 'leeft'. Naast de experience die dit gerecht weggeeft smaakt het ook nog heerlijk! De kewpie, okosaus en gamba's zorgen voor een heerlijke combinatie, wij zijn fan! 

Tussen de gerechten door wordt er ook gewerkt. Met deze 22 graden voelt buiten de deur lunchen als een mini get a way, even tot rust komen in een mooie binnentuin voor we weer verder gaan met onze dag. 

Als hoofdgerecht een heerlijk malse Kalfs Picanha, het staartstuk van een kalf samen met bospeen, paddenstoelen, aardappelgratin, meloes uitjes en jus. 


We sluiten af met een fris dessert van Chaamse aardbeien, aardbei sorbet, macha, rabarber en witte chocolade panna cotta. Een heerlijk zomerse combinatie, dit past goed bij deze zonnige dag.

Wij hebben weer genoten! De gezellige binnentuin en het goede eten maakt De Dillenburg een perfecte locatie voor een gezellige (zakelijke) lunch. We genieten nog van ons laatste wijntje en sluiten de middag af.