Foodblog: Argentijnse steak bij Muprhy's grill restaurant

We fietsen langs de gezellige haven in Breda, we zijn vanavond uitgenodigd te gaan dineren bij Murphy’s grill restaurant aan de Nieuweweg. Wie met de auto komt kan terecht in de naastgelegen parkeergarage. Wij arriveren vroeg in de avond maar de zaak loopt al lekker vol. 

We worden door onze gastvrouw naar een tafel aan het raam begeleid. De sfeer in het restaurant laat zich omschrijven als relaxed, met comfortabele stoelen en bankjes en een fijne playlist. Het interieur is stoer, met een knipoog naar Zuid-Amerika. En dat is geen toeval. Murphy’s is namelijk hét grillrestaurant, geïnspireerd door de Argentijnse keuken. En daar weten ze wel hoe ze een stuk vlees op de houtskoolgrill moeten grillen!

Grillen op de houtskoolgrill


We laten ons de huiswijn inschenken, een verrassend stevige en kruidige Malbec. Naast een uitgebreide wijnkaart is er voor bierliefhebbers ook voldoende keuze. We krijgen een mandje warm brood met huisgemaakte kruidenboter.  

Murphy’s is een walhalla voor de liefhebber van een kwalitatief mooi stuk vlees. Zo zien we Argentijnse lende bief, ossenhaas en rib-eye steaks  op de kaart. T-bone steaks, entrecotes, maar ook een botermalse ossenhaas en rib-eye uit Nieuw-Zeeland. Ons oog valt op de Murphy’s Special, een drie-gangen keuze menu. 

botermalse spare ribs, om je vingers bij af te likken!

Onze voorgerechten zien er prachtig uit. Ik proef van de Carbonada Soup van mijn partner, een heerlijke stevig gekruide Argentijnse goulashsoep boordevol verse groente en rundvlees. Mijn zoete Mini Spare Ribs zijn zalig gemarineerd en botermals. Dit bedoelen ze dus met ‘je vingers erbij aflikken’. Misschien heb jij zelf liever de pittige versie, alles kan bij Murphy’s. 

Mijn hoofdgerecht is de Filletsteak van Argentijnse Ossenhaas. Prachtig medium gegrild en zo mals dat mijn mes weinig moeite hoeft te doen. De huisgemaakte warme sausjes en de ‘Chimmichurri’, een verrassende Zuid Amerikaanse steaksaus, smaken verrukkelijk bij de ossenhaas. 


Mijn partner geniet ondertussen van zijn Porkfillet, een gegrilde varkenshaas met een romige pepersaus. Bij de hoofdgerechten krijgen we een salade, verse frieten en een gepofte aardappel met naar keuze kruidenboter of Crème fraîche. We laten ons nog zo’n mooie Malbec inschenken.

Als twee blije kinderen zitten wij even later achter een enorme IJscoupe. Boordevol met aardbeien- en vanille-ijs, vers fruit en slagroom. Een mooi moment om de avond te evalueren. Wat ons vooral opvalt bij Murphy’s is de kwaliteit van het vlees, en hoe deze op professionele wijze gegrild wordt. En voor de prijs hoef je het niet te laten. We nemen nog stiekem een kijkje in de keuken en moeten dan afscheid nemen. Mooie mensen, mooie gerechten en wat een mooie avond!