Foodblog: De nieuwe Barbier newspaper

De nieuwe Barbier newspaper is uit! Dat betekent een nieuwe kaart met nieuwe verrassingen. Zowel een deel van de drank-kaart als het volledige diner wordt elk kwartaal gewisseld bij Barbier. Wij waren uitgenodigd om te komen proeven en lieten ons in de watten leggen in deze super-toffe horecazaak! 

Bij binnenkomst lijkt het alsof je een barber-shop inloopt. Retro kappersstoelen, het zoemen van de tondeuse en bebaarde mannen. Schijn bedriegt, zoals velen inmiddels weten kun je bij Barbier heerlijk eten en borrelen. Op donderdag, vrijdag en zaterdag is het daarnaast mogelijk om met de geheime code toegang te krijgen tot de speakeasy cocktailbar. 

Wij beginnen onze avond met twee gin-tonics. De Hanami kersen bloesem gin wordt geserveerd met Fever Tree Elderflower tonic en is licht zoet.  De Death’s Door gin, met Thomas Henry Tonic is fris en heeft meer fruitige tonen. Bij Barbier kun je je uitstekend laten adviseren, de uitgebreide drankkaart en het kundige personeel helpen vriendelijk de juiste keuze te maken. 

het chefs-menu is geweldig, prachtige gerechten voor een eerlijke prijs! 

Vanavond genieten wij van het chefs-menu, een driegangen menu welke is samengesteld door de chef. Alle gerechten uit het menu zijn uiteraard ook los te bestellen van de kaart. We starten met een vegetarisch Poured Tomatosoup en Fusion Trout. De tomatensoep is niet zomaar een soepje, het is een prachtig gerechtje in een schaaltje. De hete soep wordt aan tafel opgeschonken. We kunnen beiden zeggen dat dit écht de lekkerste tomatensoep is die we ooit gegeten hebben. Soms kan tomatensoep een licht zuurtje hebben, deze is echt heel zacht van smaak. Super lekker!

De Fusion Trout is ook verrukkelijk. Forel met daarbij geserveerd wakame en oosters garnituur van eryngii paddenstoel, limoen mayonaise, broccoli roosjes en krokantjes van gefrituurd rijstvel. Het gerechtje ziet er prachtig uit en smaakt minstens zo lekker. Deze voorgerechten beloven veel goeds voor de rest van het menu. 

Barbier serveert culinaire hoogstandjes!

De hoofdgerechten worden geserveerd, dat ziet er wederom erg goed uit! De short rib wordt geserveerd met een rode wijn saus met thijm en een garnituur met sugarsnaps en pompoen. Het vlees is zo mals, het glijd bijna van het bot af. Perfect gegaard, licht roze en super goed op smaak. Een absolute aanrader! 


Ook het visgerecht is een topper. Black Tiger gamba’s met een heerlijke beurre blanc. De gamba’s zijn gepeld en groot! Daar worden we blij van. Wederom mooi gegaard, super zacht en heerlijk van smaak. Bij onze hoofdgerechten genieten wij van twee speciaalbiertjes van de tap. Bij Barbier wisselen de bieren regelmatig. Wij drinken een Galaxy IPA van brouwerij ’t IJ en een Skuumkoppe van Texels brouwerij. 

Tijd voor het dessert! Ook deze stellen niet teleur, twee prachtig opgemaakte borden komen de keuken uit. Het chocolade dessert bestaat uit een crèmeux van koffie met een ganache van melkchocolade, een gel van rode wijn, cacao crumble, gedroogde cake en vanille ijs. Een heerlijk dessert, goed in balans. De verschillende componenten vullen elkaar perfect aan en het is een lust voor het oog. 

Ook het frambozen dessert is heerlijk. Een mouse van framboos, met een gel van kersen, kersen op siroop en bosvruchten-ijs. De desserts zijn twee tegenhangers, het een licht en fris, het ander vol en romig. Beiden erg lekker! 


We genieten na van een heerlijke avond, compleet verzorgd en in de watten gelegd. We bestellen nog een kop koffie met een whisky. Bij Barbier staan zo’n 20 whisky’s op de kaart en beschikt het personeel over de juiste kennis om te adviseren. Voor ons een ‘beginners-whisky’, deze valt goed in de smaak. Een geweldige avond, heerlijk gegeten, fantastische service, prachtige gerechten en een zeer uitgebreide dranken kaart. Wat wil je nog meer?