Foodblog: genieten van de nieuwe kaart bij Café Noir

Café Noir is al jaren een begrip in Breda. Op vrijdag staat nog altijd iedereen met de beentjes buiten, maar sinds de heropening in juli 2017 kun je hier ook heerlijk dineren. Café Noir is een plek met de elegantie en allure van een café dat je tegenkomt in hartje Parijs en heeft dankzij het prachtige interieur dat afkomstig is van Satelliet Meubelen nog altijd haar huiselijkheid behouden. Omdat Café Noir sinds kort een nieuwe menukaart heeft, werden wij uitgenodigd door chef-kok Dirk Mutsaerts om te komen genieten van een heerlijk 3-gangen menu.

maak kans op een 3-gangen chefsmenu voor 2 personen

Vanaf de gezellige Wilhelminastraat komen we aanlopen en valt ons oog direct op het sfeervolle terras van Café Noir. Het verwarmde terras zit gezellig vol met mensen die het zonder twijfel uitstekend naar hun zin hebben. Wij lopen naar binnen en worden al snel hartelijk ontvangen door de gastvrouw. Ze begeleid ons naar een leuk tafeltje aan het raam dat uitkijkt op het terras en de open keuken, fijn plekje! Na niet al te lang wachten worden we voorzien van een mooi glas wijn en kan onze avond beginnen!


Na het zien van de menukaart, besluiten we ons volledig te laten verrassen door Dirk. Zo veel lekkere gerechten op de kaart maken het stiekem best lastig een keuze te maken. Terwijl wij genieten van onze aperitieven, worden er verschillende voorgerechten op tafel gezet. Zo krijgen we een paté van kippenlevertjes met daarbij een compôte van abrikoos, gehakte hazelnoot en crostini’s. Een heerlijke aftrapper. De paté is vol en romig van smaak, erg lekker. De compôte van abrikoos zorgt voor zoete hints binnen het gerecht en de crostini's geven het gerecht een goede bite.

Een heerlijke aftrapper!

Een ander voorgerecht wat Dirk voor ons bereid heeft zijn de Escargots. Dit is voor ons de eerste keer dat we ze eten dus we zijn erg nieuwsgierig.  Binnen dit gerecht zijn volop verse kruiden gebruikt en dit proef je! De escargots zijn in de keuken geprepareerd en zijn heerlijk op smaak dankzij de gesmolten kruidenboter. 

Dit is de eerste keer dat we escargots eten, we zijn erg nieuwsgierig!

Ook krijgen we een klassieke rundercarpaccio geserveerd. Deze wordt geserveerd met parmezaanse kaas, pijnboompitten, huisgemaakte truffelmayonaise, verse tomaat en rucola. Altijd goed!

Altijd goed!

Terwijl wij gezellig bijkletsen en genieten van de fijne ambiance bij Café Noir, kijken we via de open keuken mee hoe onze hoofdgerechten bereid worden. We zien een houtskoolgrill waarop voor ons groene asperges bereid worden, door de constante hoge temperatuur van het vuur worden de smaken optimaal behouden.

Nadat de borden opgemaakt zijn, serveert Dirk deze zelf aan tafel uit. Naast de gegrilde groene asperges, worden we voorzien van een hele kreeft met huisgemaakte aïoli, krieltjes in de schil en zeekraal. Ook worden we verwend met een black angus hamburger met cheddar, spek, gecarameliseerde ui, tomaat, augurk, kropsla en burgersaus. Ook wel; 'Burger Noir'. Naast deze prachtig opgemaakte borden wordt nog een schaaltje met ratatouille op tafel geplaatst. De ratatouille bestaat uit verse groenten als; aubergine, courgette, ui, tomaat, paprika , rozemarijn, thijm en knoflook

Ook wel; 'Burger Noir'

Net als de escargots, is ook de kreeft geprepareerd, wat het een stuk makkelijker maakt deze te eten. De huisgemaakte aïoli is heerlijk op smaak gebracht, net als de krieltjes. De zeekraal is knapperig en lichtzout, zoals het hoort te zijn. Een heerlijk gerecht en een absolute aanrader voor de liefhebbers van kreeft! 

De burger doet in opmaak en smaak niet onder aan de kreeft

De burger doet in opmaak en smaak overigens niet onder aan de kreeft. Het vlees is heerlijk op smaak gebracht.  De spek geeft het geheel een zoute bite, waar de cheddar het juist weer smeuïg maakt. Perfecte tegenhangers! De burgersaus maakt dit gerecht naar onze mening echt af, zoet en licht-pittig; wij zijn fan!

Hoewel we eigenlijk al redelijk verzadigd zijn, zijn we toch erg benieuwd naar de desserts. We krijgen een traditionele dame blanche geserveerd, welke wordt overgoten met chocoladesaus. Daarnaast huisgemaakte chocolademousse, beiden geserveerd met verse aardbeien welke heerlijk zoet zijn.

Om deze zeer geslaagde avond af te sluiten, bestellen we nog een mooie kop koffie terwijl we uitbuiken van alle heerlijkheden. We hebben een fantastische avond gehad en raden iedereen aan eens te gaan dineren bij Café Noir!

Au Revoir Café Noir!