Foodblog: Genieten in Aziatische sferen bij The Tiger Club

Op een mooie zomeravond strijken we neer op het terras van The Tiger Club, midden in de stad en grenzend aan de Grote Markt. Als je het ons vraagt is dit het ideale plekje om net naast de ergste drukte te genieten van Aziatische streetfood gerechten. Voor ons beide is het de eerste keer bij dit restaurant, dus we verheugen ons al een tijdje op deze avond!

het ideale plekje om te genieten van de aziatische streetfood gerechten

Als bierliefhebbers zijn we erg benieuwd naar welke biertjes ze op de kaart hebben staan. We starten beide met een Japanse Iki en bestellen hiervan de ginger en de pepper. De Iki Ginger is een amberbier met biologische groene thee en gember. Een goede keuze, de smaak bevalt goed! De Iki Pepper vinden wij wat aparter van smaak, maar als we er eenmaal aan gewend zijn is ook dit biertje erg lekker. Daarbij krijgen we licht pittige kroepoek van zoete aardappel. Lekker knapperig en de pittige smaak gaat goed samen met beide Iki's. 

KROKANT VAN BUITEN EN ZACHT VAN BINNEN

Terwijl we nog zitten te genieten van onze biertjes krijgen we de voorgerechten al voorgeschoteld. Wat een kleurrijk feestje! We starten met de Mushroom Pangsit: een gefrituurde wonton met paddenstoelen en groene peper vulling. Krokant van buiten en zacht van binnen, heerlijk! De combinatie met de zoetzure groente en het licht pittige van de rode peper maken het af. 

Na tussendoor al een hapje geproefd te hebben, storten we ons nu helemaal op de frisse Wakame Salade met witte kool, wakame, Japanse mayonaise en sesam. Als je houdt van sushi en licht eten is dit echt een aanrader. Daarnaast is de salade erg goed gevuld en in een smaakvolle balans. 

De Tonijn Tataki is licht gegaard en dun gesneden. De garing is precies goed en de sesamzaadjes zorgen voor een goede bite. De wasabi mayonaise maakt dat de smaken goed in evenwicht zijn. Dit gerecht maakt ons benieuwd naar al het andere lekkers op de goedgevulde menukaart. 

Na de eerste ronde zijn we ook toe aan een nieuw biertje. We laten ons adviseren en gaan voor de Lowlander Ginger & Kaffir Lime en de Mo Phi. De Lowlander is een biologisch biertje, lekker licht van smaak en laag in alcoholpercentage. Op een warme dag als deze is dit echt ideaal. 

Het leuke aan de Mo Phi is dat het een lokaal biertje is, gebrouwen in Breda. Het is een soort IPA en bevat limoengras. Dit maakt het bier lekker fris. Een aangename verkoeling! 

Niet veel later staan onze volgende gerechten al op tafel. De Pad Thai ruikt zo goed dat we besluiten om hiermee te beginnen. Het gerecht bestaat uit gebakken noedels, ei, tofu, tamarinde en pinda's. Het gerecht is perfect op smaak gebracht en heeft een goede bite. Het is saté-achtig, wat bij ons goed in de smaak valt. 

Tussendoor proeven we de Garlic Chili Prawns. Wát een smaken. De chili en sambal maken het spicy, maar de toegevoegde knoflook maakt het iets milder. Kan je niet tegen pittig eten? Dan kun je dit gerecht beter laten staan! 


De Braised Beef Short Rib is écht onze favoriet. Het vlees is ontzettend mals! De shortrib heeft meerdere uren gegaard in soja, gember, chili en abrikoos. De kruiden zijn precies goed op smaak: licht zoet, maar ook een beetje pittig. Een goede tegenstrijdigheid.

Als laatste proberen we de Indonesische Gado Gado, bestaande uit witte kool, sperziebonen, wortel, aardappel, ei en petjel saus. Het gerecht is precies zoals het hoort te zijn. Een stukje Indonesië in Breda!


Als rasechte zoetekauwen was de dessertkaart ons natuurlijk al opgevallen. Ondanks dat we al redelijk verzadigd zijn, besluiten we toch dat we dit niet over kunnen slaan. We starten met de Japanse Cheesecake. Erg luchtig en in combinatie met de gratine van tepache (gefermenteerde ananasdrank) en mango crème heel lekker en zelfs een beetje tropisch.

Daarnaast gaan we voor de Banana Fritters. Een Jamaicaans dessert wat bestaat uit bananen die gemixt zijn met bloem, melk, kaneel en nootmuskaat. Voor ons beide iets nieuws, maar het valt zeker in de smaak. De garnering bestaat uit granaatappelpitjes en pinda's.

Bij de nagerechten drinken we allebei een gin-tonic. De Ophir gin wordt geserveerd met tonic van Thomas Henry en is gegarneerd met gember, steranijs, gedroogde sinaasappel en kruidnagel. Bij de Hanami gin krijgen we Thomas Henry elderflower tonic en is er rozenwater aan toegevoegd. De garnering bestaat uit limoen, dragon fruit en framboos. Beide gin-tonics zijn in een goede smaakbalans en zorgen voor een fijne afsluiting van dit diner. 

Vind jij het leuk om verschillende keukens te proeven? Dan ben je bij The Tiger Club op je plaats! Aziatische streetfood gerechten afkomstig uit veel verschillende landen. Ben jij hier al eens geweest?