Foodblog: Sizzling prawns Bij Ellis

Ellis staat natuurlijk bekend om haar gourmet burgers, maar je kunt hier ook genieten van allerlei andere heerlijkheden. Zo hebben ze onlangs de "Sizzling prawns" gelanceerd. Onze foodies werden uitgenodigd om te proeven!


Wandelend door de stad lopen we langs Ellis Breda in de Halstraat. Het ziet er erg gezellig uit en we besluiten. daarom om binnen te stappen. We worden hartelijk begroet door Iwin, de goedlachse Engelstalige gastheer. Iwin begeleidt ons naar ons tafeltje in de hoek, waar we goed zicht hebben op de karakteristieke bakstenen muur waar de naam ELLIS in de schilderijtjes staat geschreven. Super gaaf gedaan!

We beginnen de avond met een cocktail; mijn tafelgenoot neemt een alcoholvrije Son of a Peach met perziksap, honing, vlierbloesem, karwijzaad, sinaasappelbloesem en bruiswater met als finishing touch een takje tijm en een limoenschijfje. Een verrassend friszoete combinatie in een longdrink glas, waarin duidelijk de verse ingrediënten en een toefje vakmanschap te proeven is. Ik ga zelf voor iets sterkers, een Rumble in the Jungle; rum, Aperol, Campari, ananaslikeur, een cranberry bittertje, afgetopt door Yuzu schuim geserveerd in een tumbler. Volgens Iwin een hele goed keuze en daar is geen woord van gelogen. Onze gastheer weet duidelijk waar hij het over heeft, want de cocktail smaakt zeker naar meer.

Iwin wijst ons op de nieuwe ster op de kaart, de Prawn Party. Drie nieuwe gerechten op basis van garnalen, koningsgarnalen. De Sizzling Prawns, de King Prawn Salad en voor de burgerfanaten de Surf & Turf burger. Wij kiezen voor de Sizzling Prawns, die weer prima aansluiten bij de andere Sizzling Dishes van Ellis. Onze gastheer legt uit dat ons een heerlijk kokendheet, dampend gietijzeren pannetje met gegrilde reuzengamba’s in lookboter met paprika, chili, peterselie en limoen te wachten staat. Voor ons, maar ook voor de chef zijn eerste keer, hij doet dus extra zijn best! 

Niet veel later komt Iwin met de nog kokende, stomende pannetjes met ieder zes reuzengamba’s onze kant op, vergezeld door zuurdesemtoast met een knaloranje rouille en een heerlijke groene salade. En dan is er werk aan de winkel; de gamba’s moeten nog uit hun jasje gehaald worden, maar omdat ze heerlijk vers en goed bereid zijn, gaat dit enorm makkelijk. Als liefhebbers van knoflook en zeevruchten, likken we onze vingers er letterlijk bij af. 

We blussen de avond af met een heerlijk koud blond biertje en een andere specialiteit van het restaurant, Ellis Craft Lemonade Orange Ginger. Een eigengemaakte artisinale limonade, zonder additieven en vol van smaak. We roeren nog even om die heerlijke combinatie van sinaasappel en gember volledig tot zijn recht te laten komen. 

We hebben een heerlijke avond gehad in de gemoedelijke sfeer die er heerst bij Ellis. Met de relaxte lounge en Rythm & Blues muziek op de achtergrond en de persoonlijke aandacht van onze top gastheer vertrekken we tevreden en voldaan naar huis.