Foodblog: Mediterraans genieten bij Deksels 2.0

Op de website belooft Deksels 2.0 een vakantiegevoel aan de Middellandse Zee, in hartje Breda. En daar is niks aan gelogen! Het was voor nu helaas een beetje te koud om in de gezellige stadstuin te dineren, maar het voorjaar nadert en wij gaan in ieder geval zeker terug om ook daar nog een keer te genieten van een lekker hapje en een drankje!

MAAK VIA FACEBOOK EN INSTAGRAM KANS OP EEN diner voor 2* bij deksels 2.0! 

*in te wisselen voor 28 april. 


Binnen in het restaurant voelt het even alsof je ver van huis bent. De echte Spaanse sferen komen terug in het interieur van het restaurant. Naast de hoofdgerechten stonden er natuurlijk ook diverse tapas op de kaart. Wij besloten voor verschillende tapas te gaan in plaats van een hoofdgerecht. Zo kun je net wat meer proeven en ik vind dat persoonlijk ook altijd extra gezellig. Allerlei soorten hapjes op tafel met een lekker glas wijn of een biertje.

Als aperitief bestelde mijn tafelgenoot de wijn van de maand “Walvisch Kaapse rood, Westerne Cape”, zelf bestelde ik een gin-tonic en we vroegen ook meteen om wat brood met smeersel. Na lang twijfelen en veel overleg waren we dan eindelijk uit welke tapas we graag wilde proeven. We bestelde alles tegelijk. Één voor één verschenen de heerlijke hapjes op onze tafel die steeds voller kwam te staan. 

Het brood kwam warm uit de oven en was lekker gekruid!

We starten met serranoham. Deze werd geserveerd met wat bosui en peterselie, precies goed. Meer hoef je er ook niet aan te doen, de ham is van zich zelf al heel lekker van smaak. Ook heerlijk in combinatie met het brood wat we besteld hadden, wat overigens ook echt smaakvol was. Het brood kwam warm uit de oven en was lekker gekruid.

Ons tweede gerechtje, de salade Pecorino, werd geserveerd met croutons en een heerlijke licht pittige, zoete mangodressing apart in een flesje. Een frisse salade met heerlijke Pecorino kaas. Echt lekker als bijgerecht.

Terwijl wij heerlijk aan het genieten waren schoven er ondertussen weer nieuwe hapjes op tafel. We bestelde alle twee nog een glas “Walvisch Kaapse rood” en begonnen toen aan het vegetarische hapje; de gevulde portobello. Heerlijke paddenstoel gevuld met groenten, kaas en bosui gegaard in de oven.


Ook de geitenkaas met spek en honing kwam uit de oven. De zoute spek ging heerlijk samen met het zoete van de honing en de zachte kaas. Een klassieke combinatie. De gegrilde sardine was stiekem toch wel favoriet. Met wat rode peper en citroen op een bedje van rucola. Zo lekker en zo puur van smaak!

Daarop volgden de Pata Negra kroketjes, ook daar werd ik heel blij van. Heerlijke kroketjes gevuld met ham, wat fijn gesneden peterselie en een lekkere frisse mayonaise.

Broodje Lomo! Nooit op? Doen! Lomo is een belangrijk ingrediënt in de Spaanse keuken. Heerlijk varkensvlees, het lekkerst met alleen wat grof zeezout, wat peper en eventueel wat rucola. Precies zoals het hier wordt klaar gemaakt. Het broodje zelf was ook echt lekker en krokant gebakken in het vet van het vlees.

Het laatste maar zeker niet het minst: gamba’s in kruidenjus. Grote garnalen met wat peterselie, citroen en een overheerlijke kruiden olie. Ook echt lekker om de laatste broodrestjes mee op te peuzelen. Om je vingers bij af te likken!


Mijn tafelgenoot was al helemaal voldaan en hield het bij een cappuccino. Hoewel ik ook zeker voldaan was, kon ik het niet laten om nog een citroentaartje te bestellen. Samen met een espresso en een glaasje limoncello was dit een top afsluiter van een heerlijke avond!

Een echte aanrader! 

De dochter van de eigenaresse stond alleen in de zaak en heeft ons een hele leuke avond bezorgd. Er hangt een relaxte sfeer binnen en ik ben zeker benieuwd naar de belevenis in de stadstuin. Het eten was echt ontzettend lekker. Een goede balans tussen pure smaken, goede ingrediënten en de heerlijke kruiden uit de Mediterraanse keuken. Kortom, wij komen zeker terug en raden iedereen aan om een keer een bezoek te brengen aan dit gezellige restaurant in Breda! 

Goed om te weten is dat Deksels 2.0 naast lunch, borrel of diner ook aan catering doet. Dus heb je binnenkort iets te vieren of organiseren en je hebt zelf geen zin om moeite te doen, maar wil je wel iets lekkers op tafel hebben. Weet dan dat Deksels 2.0 graag jouw zorgen uit handen neemt en de lekkerste hapjes voor je klaarmaakt!