Lunch bij PuiCk, de PuiCke Parade!

PuiCk opende afgelopen jaar zijn deuren aan de Veemarktstraat en is in Breda niet onopgemerkt gebleven. De bijzondere lunchzaak biedt een zeer breed scala aan producten, van lekker en bijzonder eten tot industriële meubels, PuiCk is een absolute hippe hotspot waar je goed kunt vertoeven!

WIN EEN LUNCH VOOR TWEE
 VIA FACEBOOK & INSTAGRAM

PuiCK heeft geen typische menukaart, er staan veel verschillende items op die je nergens anders zult treffen, wij werden uitgenodigd om enkele van deze gerechten en drankjes te proeven. Bij binnenkomst werden wij vriendelijk ontvangen door de gastheer van de dag en kregen we een tafel aan het raam, naast de schommel.

Als je nog niet bij PuiCk bent geweest zul je je afvragen wat een schommel doet in een lunchzaak annex winkel, deze speelse toevoeging biedt plek voor twee om te zitten met uitzicht op de Veemarkstraat. Mocht je wat meer onderuit willen zitten dan heeft PuiCk diverse grote Chesterfields waar je zeer comfortabel kan genieten!  Wij bestelden twee drankjes, ik koos voor een John Lemon Plum (pruimlimonade) en mijn tafelgenoot koos voor een John Lemon Rhubarb (rabarber). Beiden drankjes zijn limonades zonder kunstmatige toevoegingen en een hoog gehalte puur vruchtensap per fles! 

toppings bestaande uit gedroogde meelwormen, krekels en sprinkhanen.

Wij lieten ons verassen door de gastheer, die een PuiCke parade voorstelde. De parade is een combinatie van diverse gerechten die op de kaart staan, gepresenteerd op een grote plank. De parade bevatte salades, lenterollen, broodjes en soep en een bijzondere selectie toppings bestaande uit gedroogde meelwormen, krekels en sprinkhanen. De toppings kwamen er los bij in een bakje zodat wij zelf konden kiezen waar je het overheen doet. 

Op het plateau is het lastig kiezen maar wij begonnen met de kokossoep, welke geïnspireerd is door de klassieke Thaise Tom-Kha kai. De soep is zeer romig door de kokos en kent een breed smaakpalet variërend van zoet, zuur tot pittig. De soep is rijk gevuld met onder andere kipfilet, champignons tomaat en citroengras (Sereh). De soep is extra op smaak gebracht met limoen en koriander wat de soep samen met de Sereh een fris karakter geeft. 

Als tweede gerecht gingen wij voor de hartige variant van de klassieke trifle, een salade opgebouwd uit diverse lagen zoals couscous, rode bietjes, fetakaas, krantjes, gemalen nootjes en honing. Een frisse salade vol van smaak, die overigens erg goed samen ging met de John Lemon Plum. De mix van oosterse en mediterrane elementen gingen erg mooi met elkaar. Veel elementen brachten een subtiele zoete smaak in het geheel welke erg goed passen bij het zoet-zure van de biet. De aardse smaak van de biet vormde een mooi geheel met de couscous die je onderin het glaasje vindt. 

Wij kregen twee verschillende lenterollen, een vegetarische rol met gegrilde groenten en een lente rol met kipfilet. Beiden rollen worden anders gevuld, de variant met de gegrilde groente is lichter en bevat mihoen, sla, paprika en feta. De lenterol met kip werd bereid met sla, mihoen, avocado, wortel, komkommer en zoetzure gember. Beiden erg lekker op smaak en de toevoeging van sojasaus maakt beiden rollen af. 

Na de eerste drie gerechten kozen wij voor de krokante gegrilde boterham met oesterzwammen, champignons, mozzarella, ei en spekjes. Het brood was besprenkeld met heerlijke truffel olie van Nicolas Vahé, welke zij ook verkopen in de PuiCk winkel. Dit gerechtje was onze favoriet, de aardse smaken van de olie, de oesterzwammen en de champignons smaakte erg goed samen met de mozzarella, de zoute krokante spekjes en het ei. Het brood was net als de spekjes perfect krokant wat een mooi contrast vormde met de zachte paddestoelen en kaas. 

Het laatste gerecht was het pita broodje met pulled pork. Dit Israelische pita broodje is van Nina Bakery uit Haifa. Dit Israelische brood heeft een mooie textuur en subtiele smaak waardoor het goed te combineren is met diverse gerechten. Dit soort productkeuzes zijn typerend voor PuiCk, er wordt over elk product nagedacht voordat het een plek op de menukaart krijgt. De pulled pork is lang en zacht gegaard in een mix van appelstroop en uien en heeft een lekkere volle smaak. Het zoete van de appelstroop past mooi bij de wortel en het lekkere brood maakt het geheel af. 

De insecten toppings hebben wij voornamelijk gebruikt op de soep, de trifle en het gegrilde brood. De insecten hebben een lekkere knapperige bite en een subtiele aardse smaak. De insecten zal je niet snel ergens anders op de kaart vinden terwijl zij in andere werelddelen als delicatessen worden beschouwd. Daarnaast zijn de insecten erg gezond en bijvoorbeeld geschikt voor een eiwit-rijk dieet. 

PuiCk is absoluut een bijzondere plek in Breda. Nergens vind je een winkel of lunchroom die een dergelijke speelse inrichting heeft, waar je op een schommel kan eten, op een grote Chesterfield kan neerploffen en voor zoveel verschillende producten terecht kan. Mooie meubels, lekkere unieke producten en mooie gerechten, PuiCk is een beleving op zich! De parade was voor ons een zeer degelijke complete lunch met verassende smaken en een mooie presentatie. De sfeer bij PuiCk is gezellig, huiselijk en open. Ben je nog niet langs geweest of ga je binnenkort een dagje shoppen in de Veemarktstraat? Bezoek dan zeker PuiCk!

Fotografie: Jordyphoto


Tags: foodblog, PuiCk, Lunch, Veemarktstraat