Foodblog: Diner bij More-Itz, it's more!

Drie jaar geleden opende More-Itz haar deuren in Drimmelen, aan Europa’s grootste binnen jachthaven. Op een van de geweldig zonnige, zomerse dag in april werden wij werden uitgenodigd door eigenaar Thomas om te genieten van More-Itz.


More-itz, it’s more! 

More-Itz ligt net iets buiten Oosterhout, zodra we de haven tegemoet rijden krijg ik direct een vakantiegevoel. Wat een prachtige omgeving en wat een rust heerst hier aan het water. We wandelen langs sloepjes, jachten en zeilboten naar het luxe-uitziende More-Itz. We worden direct hartelijk ontvangen door de hostess; een tafeltje, in de zon, in de schaduw, het kan allemaal. Wat me opvalt is de sfeer, het is hier heel relaxed; lounge muziek, knusse zitjes, fijne banken, warme kleuren, kussens, plekjes in en uit de zon. Thomas laat ons het strandje zien, onlangs geopend voor het seizoen. Wauw! Hier kun je heerlijk vertoeven aan het water, op een bedje met het meest prachtige uitzicht.


Het strandje maakt het vakantiegevoel compleet


Wij kiezen voor een tafeltje in de schaduw en starten met een aperitief. Wat past er beter bij een zonnige vrijdagmiddag dan een goede gin-tonic? We krijgen een mandje vers brood met dips, en bestuderen de uitgebreide kaart. More-Itz lijkt wellicht prijzig, maar je krijgt er absoluut waar voor je geld! Meest besteld is de etagere, deze wordt in twee gangen geserveerd en beslaat een proeverij van al het lekkers dat More-Itz te bieden heeft. 

We zien veel van deze etagères voorbij komen, ze zien er heerlijk uit! Maar wij besluiten ons toch te laten verrassen en gaan voor de a-la-carte keuzes. We starten met vis, lekker zomers; een garnalen cocktail en sashimi. Wow! Wat een grote porties en wat is het lekker. Super goed op smaak, prachtig gepresenteerd, dat belooft veel goeds! 

Het hoofdgerecht is een chef’s-special; asperges met zwaardvis. Ik denk dat ik nog nooit zulke lekkere asperges op heb, ze hebben een licht zoetje, zijn fris, precies goed gegaard en worden geserveerd met geklaarde boter en een beurre Blanc. Basic, maar zó goed. De asperges zijn de seizoensfavoriet van eigenaar Thomas, ik begrijp wel waarom! 

Om voor wat afwisseling te zorgen tussen de vis-gerechten bestelt mijn partner de lamsrack met gerookte knoflookjus. De lamsrack wordt geserveerd met een lamskroketje en tabouleh, vergelijkbaar met couscous. Een mooi lente-achtig vlees gerecht, vol van smaak, niet te zwaar en fris door de tabouleh. Het vlees is per-fect gegaard en super mals. De lam is zo zacht dat hij bijna smelt op je tong. Genieten! 

Inmiddels is het licht gaan schemeren en genieten we nog even van het uitzicht over de haven met de ondergaande zon. Het wordt wat frisser, maar daar is More-Itz op voorbereid. Kleedjes en haardvuren verschijnen, de serre wordt deels afgesloten en de warmte lampen gaan aan. Zo kun je nog uren genieten van het buiten zijn in de Biesbos. 

Wij besluiten onze avond met een limoen Scroppino, een van de specialiteiten van More-Itz. Lekker fris, licht en een feestelijke uitstraling. Tot slot delen we een special van de chef, wederom een gerechtje dat goed bij het seizoen past. Aardbeien uit Hoogstraten met romanoff en merengue. We genieten na van een heerlijke avond aan het water. Wat is More-Itz een toplocatie. Van alle markten thuis, een prachtig uitzicht, geweldige service en subliem eten en drinken. Wil je je deze zomer een dagje in het buitenland wanen? Dan is More-Itz zeker een aanrader. It’s more, absoluut! 

We geven niet een maar twee prijzen weg dit keer! De eerste prijs is een diner voor twee in de maand mei. De tweede prijs zijn twee ligbedjes, zodat jij een dag heerlijk kan vertoeven op het More-Itz strand. 

Tags: more-itz