Special: Sidney Schutte

Meer dan ooit zijn we voor Stappen Magazine op zoek gegaan naar mooie, smaakvolle en innovatieve concepten in de wereld van eten en drinken. We kunnen niet achterblijven en gaan aan de slag met foodpairing. In de showroom van Combekk in Breda zijn we aanwezig bij het pop-uprestaurant met sterrenchef Sidney Schutte.

Foodpairing & Speciaalbier
Foodpairing is een concept waarbij door middel van geuren en aromaprofi elen gekeken wordt naar welke ingrediënten goed bij elkaar passen. Foodpairing met bier biedt talrijke, smakelijke mogelijkheden. Nog meer dan bij wijn variëren de smaken van speciaalbieren, waardoor het meer dan de moeite waard is op zoek te gaan naar smaakvolle combinaties.

SIDNEY SCHUTTE, SUCCesVOL TWEESTERRENCHEF

Sidney Schutte bij Comebekk
Met Sidney Schutte als kok halen we niet de minste in huis. Sidney Schutte is succesvol twee-sterrenchef bij Restaurant Librije’s Zusje in Amsterdam en verwierf in 2006 de titel van SVH Meesterkok, de hoogste onderscheiding voor chefs in Nederland. Speciaal voor de gelegenheid maakt hij een gerecht dat perfect past bij vatgerijpt bier. Hij laat ons heerlijke smaaksensaties ondergaan en serveert deze onder andere met de Hertog Jan Vatgerijpt Goose Island.

Grand Prestige Vatgerijpt Goose Island
Wij gaan de smaaksensatie van de Hertog Jan vatgerijpte bieren niet uit de weg. De Vatgerijpt Goose Island heeft zes maanden gerijpt bij de Goose Island Beer Company in Chicago. Het bier is zowel gerijpt in bourbonvaten als bourbonvaten waar Goose Island Bourbon Country Stout in heeft gelegen. In Vatgerijpt Goose Island proeven we naast chocolade ook kruidige smaken. Als het aan Sidney Schutte ligt een uitstekende combinatie bij het hoofdgerecht dat we voorgeschoteld krijgen. Na het proeven hiervan, kunnen we dat zeker bevestigen.

een lust voor het oog en een garantie op smaakexplosie

Foodpairing door Sidney Schutte
Onder het genot van een rum-tonic genieten we van het welkomstwoord van Mark Suurbier, eigenaar van Combekk. Hierna begeven we ons naar de showroom, welke voor vandaag omgetoverd is tot het pop-up restaurant van Sidney. We genieten van onder andere gerechten met blauwe kreeft en coquilles, waarbij heerlijke bijpassende wijnen worden geserveerd. Dan is het tijd voor het spektakelstuk. Het hoofdgerecht is een patrijs met bosui, macademia, yuzu en shiitake, waarbij de Vatgerijpt Goose Island de smaken van dit gerecht alleen maar meer versterkt. We sluiten af met als dessert een avocado sorbet chartreuse met groene appel, komkommer en yoghurt. Ook daarbij is het juiste drankje aanwezig. Foodpairing, een lust voor het oog en een garantie op smaakexplosies in je mond.