Foodblog: Alles vers bij Maritz Slow Food

Food so good, it makes you smile. Daar staat restaurant Maritz Slow Food voor. Home made gerechten met alleen verse ingrediënten. Klinkt goed! Wij zijn benieuwd of Maritz bij iedereen een glimlach op het gezicht kan toveren. Onze foodie Aniek ging daarom dineren bij Maritz Slow Food in de Belcrum.

RESERVEER NU MET KORTING BIJ MARITZ TIJDENS BOURGONDISCH BREDA! 

Binnenkomen bij Maritz Slow Food is meteen een verrassing. Zo’n leuk en gezellig ingericht restaurant verwacht je niet in een woonwijk. Vanuit de open keuken hoor je de pannen al sissen op het vuur. Achter in de zaak staat een grote tafel waar je met een grote groep gezellig aan kunt eten. Samen met mijn foodbuddy zoek ik snel een tafeltje uit.


De chef brengt ons het voorgerecht. Eén blik op dit gerecht en wij krijgen al een glimlach op onze gezichten. Het is een onwijs grote plank met alleen maar lekker eten. Wij kijken onze ogen uit. Dilemma! Want waar moeten we beginnen?

Wat er allemaal op de plank ligt? Te veel om op te noemen. Onze meest favoriete hapjes zijn de gegrilde abrikoos met geitenkaas en dragondressing, het naan-brood met heerlijke aioli en de Aziatische worstjes. Wij mogen ook genieten van een mangochutney, zalm, heerlijk gebakken champignons en serranoham. Een heerlijke kaas van Fromagerie Guillaume is een mooie toevoeging op de plank.

Ook bij Maritz in de Belcrum kun je genieten van een Bourgondisch menu met korting. Reserveer via de site.

De chefs van Maritz Slow Food bereiden elke dag de gerechten helemaal vers. Ze gebruiken alleen goede ingrediënten van hoge kwaliteit. Dat proef je ook zeker terug in dit gerecht. Alles is heerlijk!

Als verrassing krijgen wij een samosa met lamsgehakt en kruiden. Dit krokante hapje neemt je even mee naar de oosterse keuken. Smaakt goed!

Het hoofdgerecht is een heerlijk rosé gebakken kalfsoester. De huisgemaakte frieten, de mediterrane groenten met een dressing van dragon maken het gerecht helemaal af. Ook dit gerecht is om van te smullen.

Tijd voor het dessert! Wij krijgen het Slow Dessert Plank: een proeverij met heerlijke slow food nagerechten. Wat een cadeautje! De hoogtepunten van dit gerecht? Misschien wel het ijs van gin tonic, het passievruchttaartje of het mojito-ijsgratiné. Of toch de chocolademousse van Baileys en salted caramel, de cheesecake met Oreo-kruimels of de panna cotta met mangotopping? Wij kunnen niet kiezen. 

Maritz Slow Food in de Belcrum heeft ons goed verwend met heerlijke huisgemaakte gerechten. Food so good, it made us smile! Met volle buikjes en een glimlach stappen wij weer naar buiten. Ik kom snel terug om weer te smullen van een geweldige plank vol lekkers.

Tags: Foodblog, Restaurant , Maritz Slow Food, Bourgondisch Breda