Tags: Foodblog, Binnen Breda, Sander Vermut, Haven Breda

Foodblog: diner bij Binnen Breda

Een avond uit op een unieke locatie, dat kan bij Binnen Breda. Van een oude bierbrouwerij omgetoverd tot een prachtige sfeervolle eetgelegenheid. De eigenaar Sander Vermunt heeft iets meer dan een jaar geleden de uitdaging aangenomen. Hij wilde altijd al iets voor zichzelf beginnen. Stap voor stap onderging Binnen Breda een metamorfose. Nu de nieuwe menukaart is ingegaan was dus tijd om Binnen Breda een bezoekje te brengen.

win een diner voor twee via Facebook en instagram!

Op een doordeweekse dag stapte we Binnen Breda binnen. Het was nog vroeg in de avond maar de sfeer was gelijk al aanwezig. Sfeerverlichting en een fijn onthaal maakte het helemaal af. We gingen naar de 2de verdieping waar het eet gedeelte zit. Onderweg op de 1ste verdieping kan je een kijkje nemen in de open keuken. Super leuk om te zien. Voordat we aan tafel gingen maakte we nog even een praatje met de eigenaar. Met trots vertelde hij hoe hij iets meer dan een jaar geleden de grote stap maakte om zijn droom te volgen. Nadat we even hadden gekletst kozen we een prachtig plekje uit bij het raam.


Om de avond gelijk in stijl te beginnen kregen we een huisaperitief van Prosecco met Fangelico en munt. Normaal ben ik niet zo van de Prosecco maar deze combinatie was fantastisch.


Bij het eerste drankje kregen we een heerlijke zacht van smaak, lichte vissoep, een amuse van het huis. Met de gember die nog even na smaakt was de vissoep een verrassing op zich. 

Daarna was het tijd voor onze voorgerechten. We zijn gegaan voor een 3 gangen menu, we konden ruim kiezen uit verschillende lekkernijen. Beide namen we de "Thom Kha Kai soep" met noedels, paksoi en gepocheerde kwarteleieren. Het bracht ons beide even terug aan onze vakantie in Azië. Een heerlijk licht-pittige soep.

Het hoofdgerecht, zeker 10 dikke punten. Een paddenstoelen pasta met speciale Enokipaddenstoelen, paddenstoelen saus en frisse cherrytomaten. Verzot op paddenstoelen was dit gerecht een ware sensatie. 

Bij het hoofdgerecht kreeg ik op advies een fruitige zoete wijn uit Duitsland. Ik wil die kopen, waar kan ik die kopen was mijn vraag. Deze wijn was zo lekker, dat ik meer wilde. 

Ook proefde ik nog een stukje van de "Bavette Steak" met lekkere Hollandse bieten. Ook dit gerecht was voor een niet vleeseter een toppertje. 

Op naar de beste gang van het 3 gangen menu, de toetjes. Ik had een Hemelse Modder besteld, een Belgische lekkernij waar je mij midden in de nacht voor wakker kunt maken. Een chocolade Brownie met ijs van witte chocolade en vijgen. 

Ook pikte ik weer wat mee van het andere bord. Een kleurrijke cheesecake van kumquats, sinaasappelcompote en met yoghurt/bessenijs. Bij een dessert hoort natuurlijk ook een dessertwijn. Ik liet me verrassen en kreeg een fruitige wijn uit Spanje. Met een smaak van sinaasappel, rozijnen, bloemige oranjebloesem en honing maakt deze smaak sensatie het geheel compleet. 

Het was een avond vol smaken. Uit verschillende hoeken werden we keer op keer verrast. De nieuwe kok bewijst zich door het onderste uit de pan te halen en echt pareltjes op tafel te zetten. Nadat we onze buikjes hadden vol gegeten was het tijd voor een rondleiding door het prachtige gebouw. Sander Vermunt heeft nog volop ideeën hoe hij Binnen Breda nog meer op de kaart wilt gaan zetten. Het was een geslaagde avond en wij kunnen Binnen Breda zeker aanbevelen voor een goede bourgondische avond. 

Tekst: Diana Vriends